::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, April 29, 2009

Transform bacteria.

Sekarang nie aku tgh batuk & selsema. Sakit tekak skit2... Errr.........

one creative designer has made the virus n micro-bacteria into stuffed toys with a scale of 1x1,000,000 and these are how they look like:-


bacteria-bookworm



bacteria-clap (Gonorrhoea)



bacteria-cold (Flu)



bacteria-ecoli (Colon bacillus)



[b]bacteria- flesheating (Necrotic fasciitis)B]


bacteria-headlice (Head louse)



bacteria-kissingdis ease(Infectious mononucleosis)



bacteria-madcow (Rabies)



bacteria-Offensive badbreath


bacteria-pimple (Pustule)



bacteria-pox (Syphilis)



bacteria-sleepingsi ckness (Surra)


bacteria-sorethroat (Tonsillitis)


bacteria-stomachach e (Dysentery)



bacteria-ulcer



bacteria-yeast (Brewer's yeast)



Human immunodeficienct virus, HIV



bacteria-ebola



bacteria-flu



blackdeath



cough



heartworm



malaria


mange



microbes_brainstem



microbes_chickenpox



microbes_fat



microbes_herpes



microbes_redbloodce ll



microbes_toxicmold



microbes_whiteblood cell



rabies



salmonella

Tuesday, April 28, 2009

Hepi Bestday Ayah!!

Arinie, ari lahir ayah. Buat ayah....





Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.



Mak Ayah balik dari negeri di bawah bayu nanti, kite celebrate erk!

Monday, April 27, 2009

Kemarau ker?

Sejak dua menjak nie, cuaca kat bumi melaka nie amatlah panas. Sore nie dah makin macho dah. Kat opis nie, Zie lak coming soon akan b'tukar sore. Saper2 yg b'minat, sila amik nombor ok. Time keje tak terasa sgt... ada ekon. Ptg, blk kol 5, matahari nak masok tido dah. Time cuti ujong mgg baru nie, dok kat umah... cam dok dlm oven. Rasa ala2 sauna jerk. Yg dah tua bangka nie tak per ler.... yg dak kecik coet nie, cian ke dia. Tido pun asik nak ngiring jer dia.. sedap blkg bdn dia kene angin kot.

Nie masa mlm minggu.. Dia tgh khayal tgk tv, last2 trus tido.








Camtu ler dia... klu ditelentangkan blk, nangeh lak dia. Dia sedap tido ngiring mcm tu.

Minggu lps, ada belikan najmi foam mats. Beli online ok.. :P Kebetulan ada orang jual murah. Aku pun rembat ler cpt2 sbb ada 1 set jer.. Pastu, blk papa najmi nie, dia lak yg beria nak buatkan lapik utk najmi meniarap. Alih2, pas aku siap mandi, tgk2 dah jadi pondok lak. Papa najmi letak lak najmi dlm tu. Haaiih!! Anak aku!! Hai abg... tau ler.... kecik2 dulu tak dek mender alah nie.. Teringin ker? Diam jerk si najmi nie, taksub tgk kaler2 mats tu.. Sampai meleleh2 air dari idong & molot.



abaikan baju yg seksi meksi itew yer... panas beb!



Sadis tol gambo nieh! Dok zoom jer... bile snap.... zassssss.... nmpk cecair2 itew...



Nampak muscle dia yang b'ketak2 itew..

Thursday, April 23, 2009

Selesema @ selsema?



Virus selesema baru saje berjaye menapak riang di ruang lobi idong mancong gigi tersorong-sorong ku ini. Arghhh!!!!!! Rasa cam dah nak t'tanggal dah idong nie. Bersin memanjang. Hadoi laa.... dah tak thn dah rasanya, asik bersin jerk! Cian kat bdk2 aku.. Bagi jer assign, aku tgglkan kat lab. Segan lak nak dok dlm tu.. Ngan batuk lg, dok bersin lg.. alasan paling utama aku tak mo dok lab lama2, takot nnt bdk2 nie nmpk lelehan mukus yang sentiasa nak enterpremkan dirinye. B'kotak dah tisu aku gune. Dah lama dah tak kene mcm nie. Selesema tu kire ok lagik. Batuk? Susah nak kene batuk tapi klu dah kene... amat dahsyat. Masa ngandung dulu best kit, tak der pun kene pape penyakit.. segar bugar jer.. bile kene skrg nie, cam ralat jer plak. :P Nak kene ngandong lagik ker pulak, baru jd sihat & kuat? Aha ha ha ha... Haaaiiih! trauma aritu pun lom ilang lagik.

Aritu ada pegi warehouse sales pureen. Pegi awal ler jgk... kol 10.15 dah sampai. Sales tu on kol 10. Sbb nak senang parking punyer pasal, pi lar naik motor jerk. Masuk dlm tu.... humangggg aii... ramai tul umat2 tgh cuci mata & poket. Yg tgh beratur nak bayor, kalah suasana beli tiket wayang mahupun tiket bola. Nak tgk brg, kene kuak org. Mmg dahsyat sekali. Masuk2 jer... trus masuk area baju2. Pun ramai jgk umat. B'himpit2... Aku mmg suke himpit2 nieh! Aha ha ha ha (di hati ini, hanya Tuhan yg tahu) Seb baik ler perut dah "ringan". :P Yg dok ngusung perut pun ada... yg usung "beg tgn" lg ler ramai.. siap ngan stroller, yg main capuk kat dada (nama benda alah tu luper lak) per bagai, punyer sebok nak hangkut anak. Aku ckp b*****g kang, maghoh! Tak kesian ker kat anak tu... dok kat tmpt org ramai mcm tu, bising, panas.. berpeluh2 bdk tu. Ada yg melalak2. Mak bapaknye buat dono jerk... dok sebok pilih baju jgk. Cian aku tgk..

Pastu, aku ckp ler kat abg aku... "Abg, abg dok jer ler kat tepi erk! Bior sha jerk yg carik baju. Abg dok situ... abg dok situ..." Abg aku pun kata "Orait Ayg... bebaik yer... " Ceh.... mcm aku nie nak pegi berjuang di medan perang lak. Dpt baju skit, (sikit ker? cam nak penuh sebakul jerk aku tgk)... soh abg pi beratur dulu, takot kang Q jd b'tambah pjg. Abg dah masuk line, aku pi carik lagik baju & shower baby. Dpt jer, aku lak masuk line. Skejap jer, dah sampai kaunter bayaran. Bukankah itu langkah yg bijak? Tak der ler terketor2 nak nunggu giliran sampai ke kaunter. Masa amik baju, cam best jer aku sapu. Itu cute, design ni cantik, kaler hat nie lom ada lagik, klu boleh tiap2 rak tu nak amik serba satu... Bile kene bayor.... amik ko... 3,4 hengget lg nak cecah rm200...Tp tak per ler kan... bkn slalu pun abihkan duit. Cuci poket ler katakan...

Balik dari sales tu, menceceh2 mulut aku nie. Almaklum ler.... ada org itew kononnya nak tunjuk kat aku jln shortcut. Tp sbb merata2 ada renovet jln, yg short dah jd long. Rempit punyer rempit punyer rempit, tak sampei2 lg. Mulenye aku diam jerk... tp rasa cam lama jerk ateh motor tu.. Bising ler aku! Klu dlm keta, mau kematu lak tinge dia dgr bebel aku tahap gaban mak lampir nieh. Kematu punggong nie rasanye. Tekak lak rasa kering dok membebel sambil makan angin sepai2 masuk lam molot. Org yg b'salah itew hanya m'bisukan dirik jerk.. Turun motor pun rasa t'kengkang2 jer aku jln masok umah. Masuk umah, tunjuk baju2 yg aku dah sambar tadi kat mak. Ilang trus kematu ponggong tadik. Pastu.... org itew hulurkan air kat aku segelas... "Ayg kata tadi tekak kering kan?" Kik kik kik kik... Bang.... Ampun yer.... Ala.. Sha tau... sha bising2 ateh motor td, bknnye abg dengor pun.... sbb tu abg diam jer.... kan? kan? kan? dgr sipi2 jer... kan? kan? kan?


seb baik naik motor nie. Klu motor tonggek, mau trauma dibuatyer naik lamer2...

Tuesday, April 21, 2009

morningggg!!

Humanggg aiii.... lame tol tak hupdet. Bz arr..... sejak menjak kelas full 8-5 nie... tak der masa nak dok kat meja sendirik. Asik dok kat lab jerk. Tapi..... abih jer bulan nie.... free gile2 sampei ler bln 6 time bdk2 nie final & coti sem. Waktu yg bahagiaaaaa sesgt2.. :P

Skrg, kat umah.... ptg2 dah leh main ngan dak najmi. heh heh heh... sblm2 nie, dia tak brp nak reti lagik nak main2 tp skrg.... ligat skit ler... nak plak sejak2 dia dah pandai meniarap.

Mulanya, ari senin tu kak timah ada bgth yg najmi tak brp nak nyusu. Slalu sblm mandi pg kol 10, 2 botol dia balun tp mgg tu sebotol pun dia tak nak abihkan. Bila BF dia, ok jer plak! (FYI, I berjaya BF dia until now uolsssss) Pastu... 7hb april... wkt ptg. tgh dok lepak tgk tv tetibe dia b'aksi kat dpn aku.. Ingatkan dia sajer2 jer nak ngiring... skali ngiring trus meniarap. Aik? biar btl! cam tak cayer jerk pulak. Pastu, esoknye kat nursery, dok asik meniarap jerk kejenye. Tanya k.timah, dia nyusu dah ok jer... k.timah kata, dah orait dah... Hm... dia diet ler kot tak mo nyusu byk, nak ringankan bdn. keh keh keh...

Nie gambo budak baik..





Time org amik gambo, tak tau ler naper dia buat muke terkujut mcm nie...



terkejut flash camera agaknye.... kui...kui...kui...



senyuman paling ensem....



yg nie paling dia suke gile2....