::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, April 23, 2009

Selesema @ selsema?



Virus selesema baru saje berjaye menapak riang di ruang lobi idong mancong gigi tersorong-sorong ku ini. Arghhh!!!!!! Rasa cam dah nak t'tanggal dah idong nie. Bersin memanjang. Hadoi laa.... dah tak thn dah rasanya, asik bersin jerk! Cian kat bdk2 aku.. Bagi jer assign, aku tgglkan kat lab. Segan lak nak dok dlm tu.. Ngan batuk lg, dok bersin lg.. alasan paling utama aku tak mo dok lab lama2, takot nnt bdk2 nie nmpk lelehan mukus yang sentiasa nak enterpremkan dirinye. B'kotak dah tisu aku gune. Dah lama dah tak kene mcm nie. Selesema tu kire ok lagik. Batuk? Susah nak kene batuk tapi klu dah kene... amat dahsyat. Masa ngandung dulu best kit, tak der pun kene pape penyakit.. segar bugar jer.. bile kene skrg nie, cam ralat jer plak. :P Nak kene ngandong lagik ker pulak, baru jd sihat & kuat? Aha ha ha ha... Haaaiiih! trauma aritu pun lom ilang lagik.

Aritu ada pegi warehouse sales pureen. Pegi awal ler jgk... kol 10.15 dah sampai. Sales tu on kol 10. Sbb nak senang parking punyer pasal, pi lar naik motor jerk. Masuk dlm tu.... humangggg aii... ramai tul umat2 tgh cuci mata & poket. Yg tgh beratur nak bayor, kalah suasana beli tiket wayang mahupun tiket bola. Nak tgk brg, kene kuak org. Mmg dahsyat sekali. Masuk2 jer... trus masuk area baju2. Pun ramai jgk umat. B'himpit2... Aku mmg suke himpit2 nieh! Aha ha ha ha (di hati ini, hanya Tuhan yg tahu) Seb baik ler perut dah "ringan". :P Yg dok ngusung perut pun ada... yg usung "beg tgn" lg ler ramai.. siap ngan stroller, yg main capuk kat dada (nama benda alah tu luper lak) per bagai, punyer sebok nak hangkut anak. Aku ckp b*****g kang, maghoh! Tak kesian ker kat anak tu... dok kat tmpt org ramai mcm tu, bising, panas.. berpeluh2 bdk tu. Ada yg melalak2. Mak bapaknye buat dono jerk... dok sebok pilih baju jgk. Cian aku tgk..

Pastu, aku ckp ler kat abg aku... "Abg, abg dok jer ler kat tepi erk! Bior sha jerk yg carik baju. Abg dok situ... abg dok situ..." Abg aku pun kata "Orait Ayg... bebaik yer... " Ceh.... mcm aku nie nak pegi berjuang di medan perang lak. Dpt baju skit, (sikit ker? cam nak penuh sebakul jerk aku tgk)... soh abg pi beratur dulu, takot kang Q jd b'tambah pjg. Abg dah masuk line, aku pi carik lagik baju & shower baby. Dpt jer, aku lak masuk line. Skejap jer, dah sampai kaunter bayaran. Bukankah itu langkah yg bijak? Tak der ler terketor2 nak nunggu giliran sampai ke kaunter. Masa amik baju, cam best jer aku sapu. Itu cute, design ni cantik, kaler hat nie lom ada lagik, klu boleh tiap2 rak tu nak amik serba satu... Bile kene bayor.... amik ko... 3,4 hengget lg nak cecah rm200...Tp tak per ler kan... bkn slalu pun abihkan duit. Cuci poket ler katakan...

Balik dari sales tu, menceceh2 mulut aku nie. Almaklum ler.... ada org itew kononnya nak tunjuk kat aku jln shortcut. Tp sbb merata2 ada renovet jln, yg short dah jd long. Rempit punyer rempit punyer rempit, tak sampei2 lg. Mulenye aku diam jerk... tp rasa cam lama jerk ateh motor tu.. Bising ler aku! Klu dlm keta, mau kematu lak tinge dia dgr bebel aku tahap gaban mak lampir nieh. Kematu punggong nie rasanye. Tekak lak rasa kering dok membebel sambil makan angin sepai2 masuk lam molot. Org yg b'salah itew hanya m'bisukan dirik jerk.. Turun motor pun rasa t'kengkang2 jer aku jln masok umah. Masuk umah, tunjuk baju2 yg aku dah sambar tadi kat mak. Ilang trus kematu ponggong tadik. Pastu.... org itew hulurkan air kat aku segelas... "Ayg kata tadi tekak kering kan?" Kik kik kik kik... Bang.... Ampun yer.... Ala.. Sha tau... sha bising2 ateh motor td, bknnye abg dengor pun.... sbb tu abg diam jer.... kan? kan? kan? dgr sipi2 jer... kan? kan? kan?


seb baik naik motor nie. Klu motor tonggek, mau trauma dibuatyer naik lamer2...

4 comments:

NuR Pu3 said...

ahoks! dH agak dah.. ptt mOngcOng 88juta tuHari akak tinGok! kui3... baEk tOL dak tinGe capanG tuEh.. (len kaLi, jGn ikOt jLn sOtkat diyE, mak dH pRnah kOnO dLu mSa nak g tinGok ayah kat SJMC {mU taw citO dak niEh?} sotkat punya sotkat, 2 kali nuRse call mak cOz tGgu ayah nak makan) alkOnon ayah tanOk nuRse suapkan ayah makanG kui3.. laWok!

NuR Pu3 said...

wOps! lupO dEn nak pOji, anE dpt gmbO oWg batu sOmbat tiSu tuEh? kreatiP tOl! ahoKs!

bintangku said...

sepatutnye jln yg dia tunjuk tu mmg sotkat tp mmg jln dok renobet, kene lencong jln lain. Masa dia bwk mak tu, dia dah t'lepas simpang... bkn jln sotkat.

NuR Pu3 said...

kuI3... =P