::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 27, 2009

Practice make perfect..







Minggu dpn, 4hb 6, Najmi genap 6 bulan. Skejap jer rasa. Cam baru smlm jer kuar spital. Minggu lps, blk umah mak. Najmi asik tak mo minum susu. Slalu, 2 jam skali mesti dia minum tp aritu, dia tak brp nak sgt. Pastu, pagi ahad tu... dia melalak2. Bagi susu, 2-3 sedut jer dia dah tak mo. Mak soh test bg mkn sekut meri, rendam ngan air suam. Skali test, dia ngap skali trus senyap. Sedor2, dah 2 kpg dia mkn. Sua sudu jer dia nganga. Air suam pun dia minum gune sudu. Kalo tak, jgn harap ler dia nak minum air suam nieh. Maka... dgn rasminya, 17hb 5, Najmi telah pun mula mkn solid food dia.


kene siom ngan nyamuk.


cak!!


kene agah..

Najmi mmg sgt soka kene timang aka lambung. Wan dia lak mmg sgt soka acara melambung2 nie. Tgk jer ler...




sampai menganga2 dia, soka sgt..

Skang nie, Najmi dah mula byk buat praktis. Nak blajar merangkak. Asik praktis jer dia. Yg tak brp nak bestnye, masa praktis, bile dia lengoh, dia trus jatuhkan bdn dia. Sampai aritu, benjoi skit pale. Dia dok praktis ateh tilam. Ntah camner sedor2 dah tertumuih kat lantai. Masa bile dia leh kuar dari area tilam tu, ntah ler. Siannn dier... Tp still praktis lagi.





praktis dgn tekunnye




muke bangga dgn walker baru..

3 comments:

ochee said...

tingginyer lambongan wan nye tuu... uuiihsss... isk isk isk.. hehehe..

cintaKusayangMu said...

k.sha...laki yg lambung najmi tu ayah akk ke??nape qis tgk muka dia sebijik cm tok ngah qis??huhu...betul ke ni???

bintangku said...

ochee : ko tak tgk live. lg seriau.. hu hu hu

cintaKu : Ha'ah qis... tu ayah akak. Pelanduk dua serupa kot... :)