::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 30, 2009

Hapdet minggu nieh...

Dah lamer tak hupdet. Bz benor kesahnye... bz tanda paper bdk2, br pas final exam. pastu key in markah... tp bz2 pun, sempat lg lak tu men kuiz kat FB, smpi terlupa skejap blog nieh. Hurmm.... Nie nak b'kecimpong balik ngan blog.

Sebenornye... tak pasan pon ada FB & freindster nieh. Tak perasan masa bile leh daftar ngan menatang2 tuh. Sedor2, dah ada ekaun. Haihh!! Dah tu... tilik ler kejap FB nieh... tilik punye tilik, naik sheikh lak aku ngan kuiz2 kat dlm tuh.

Nak citer skit... Ari minggu baru nie, dok lepak kat umah jer.. Tak kemana2. Maleh nak kuor. Dah tu, laling nak bwk ler si najmi nie jln2 kat luar umah pagi tu... amik angin. Aku kat dlm umah, tgk tv (citer shaun the sheep, :P) Aku pun babai2 ler najmi dari dlm umah. Skali, dia pun dok naik turunkan tgn dia ikut gaya aku babai dia. Isk... bior betol. Aku benti babai, dia pun bentikan tangan dia. Aku babai skali lagik, dia pun menggayakan jgk tangan dia tu. Isk... isk... sebak aku tgk anak aku tuh. Dah pandai nak babai org lak. Cam tak cayer jerk.

Dah tu, sekarang nie... kalo dia tgh main pape, jgn sesekali amik barang tu dari dia. Dia akan mengamuk tahap dewa2. Adeh.... kecik2 lg dah nampak dah..



Budak baik tgh men remote. Mengamuk bile org amik remote dari dia.



Slalu, tengahari pi tgk dia kat nursery. Sejak 2-3 mgg nie, time aku datang jer, dia akan datang kat aku. Tak yah pi amik dia. Terharu aku... dah makin pandai dah anak teruna aku nieh. Cam ada skali tu, dia tgh main sorang2 kat tilam tu. Ada jgk ler baby2 lain kat sebelah dia tp dia layan diri jer. Dia nampak jer aku dtg, kelam kabut dia nak merangkak ker aku. Aku tgk jer dia, tak amik dia, dia dah mula nangis2. Ceh... ngengada tul!



Mulut berlemuih!



Budak nie, mmg suke duduk. Kalo baringkan dia, dia nangih. Kalo duduk, dia diam jerk.






'

Monday, June 22, 2009

Ayahku Gagah.


Selamat Hari Bapa
kepada semua papa, abah, ayah, abi, walid, daddy dan sewaktu dengannya. Walaubagaimanapun, ucapan sambutan ini tidaklah dipanjangkan kepada sugar daddy- sugar daddy kerana ia menyalahi kepercayaan aku... kik kik kik kik...
Semoga budi dan Jasa mereka yang telah banyak berkorban dan mendidik kita untuk menjadi insan seperti hari ini mendapat balasan yang terbaik dari yang maha Esa....



Untuk Ayahanda yang tercinta, Hj Rohani Bin Hj Ismail...semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan dipermudahkan kesihatan agar sihat sejahtera hendaknya.... Amiiinnnnnn....






'

Friday, June 12, 2009

Testing...

sajer nak test... :P Baru nak blajor buat signature. Lambat aku nie. Baru hegeh2 nak buat. Aku bizi kekdahnye...





'

Wednesday, June 10, 2009

Jatuh hati

Bukan jatuh hati pada seseorang... tapi pada sesuatu.. Apa itu? Haa..... nie nak citer nieh! Masa pegi soping2 aritu... ada ler coci2 mate skit kat kedai yg b'deret2 tuu.
Tgh dok tingok2, t'pandang ler satu bende nie. Ish.... cam lawo jerk! Berkelip-kelip bwh lampu tuh! Cam mengenyit kat aku lak.
Tgk paten laen, tp mata nie nak jgk tgk yg td. Dlm ati dok pikir... Dah mmg patot tukar dah pun bende nie. Yg sedia ada dah lama melingkop lps terjatuh. Nak beli yg jual longgok2 tu, cam tak der yang menawan kalbu. Tapi, tengok hat nie.... menarik hati jiwe & raga.
Laling kat sbelah tanya... "nak ker?". Isk... tengok rege, boleh tahan. Ckp ngan laling, "hmm... nanti2 ler dulu... sajer jer tengok2". Blom penah lg beli jam mahei2 nie. Tapi siyessss.... mmg lawo! Ada rezeki lebih nnt, leh ler sambor satu.
Mungkin pada orang laen, tak nampak cantiknye tapi pada aku... mmg cun! Nak tau rege? Pi ler tgk kat kedai.. Sadis tul tgk nombot rmnye...



Bagi aku lar... cantik jam nie. Tahan ler lasak skit sbb wr100M. Leh ler bwk gie mandi. Yg laen2 cam kat bwh nie, sume wr50M jer...



Kalo tak dpt yg ateh nun... yg font gold nie pun orait gak.




rege nie, lebih kurang sama cam aku bayor kete aku tiap2 bulan. hu hu hu





Ada saper2 nak sponsor aku tak? Kui kui kui... Lin... ooo alin... Ko kan kata nak banjer aku. Ko belikan ler aku jam nie sebijik utk besday haku. Ko kompol lar duit dari skang nieh. Keh keh keh...

Tuesday, June 9, 2009

Cuci mate vs Cuci poket

Sabtu baru nie, gie tesco melaka.. beli brg2 umah yg dah nak clean n clear kat umah tu. Seb baik dak najmi nie dah sihat. Senang ler skit bwk dia. Seperti biasa, najmi bgn kol 5.30 pg okkk.. Mak pak dier tak leh nak sambong buat taik mate lg. Dia dah bgn dok sembang sorg2 sambil nak buat lawatan tapak. Dulu, bleh jerk lg nak smbg tido but now... kannot okk... Sedor2, dia dah ada kat kaki. Masa biler dia bergolek ke bwh, tak tau. Dangerous okk.. Dah tak bleh dah tinggaikan dia cenggitu jerk.



Sblm gerak... Tak sampai 10 minit dlm keta, dia dah tido. Huh... tu ler... bgn awai sgt.


Gie tesco, tak bwk pon stroller dia. Malas ok. Sbb aritu ada bwk.. Dah 2x tido 2x bgn (tido cara dia, tido2 itik) tak abih2 lg dok dlm tesco tu, dia pun hingaq ler, cam cedera parah. Malu sehh.... Sore dier kuat! Kene ler dukong. Jd, sbb trolly kat tesco tu ada seat utk baby.. Letak jer dia kat situ. Dia pun ok jer... Cam bangga jerk dia dok kat seat tuh.



Masa nie dia tgh bz ngan menan peberet dia... tak layannyer orang panggey2 nama dier.



Sampai umah, dlm kol 3 lebih. Pas gie tesco tu, sajer gie mydin mitc lak. Alang2 dah ke area2 sana kan.. Sampai umah, siap2 mandi lepak tgk tv. Tgk2, bdk yg penat soping td dah tido.









Friday, June 5, 2009

Campak sekam

Ahad lepas, Najmi demam lagik. Hadoi laa.... dia nie kalo demam jerk, mesti start ari ahad. Bagus tul lar...
Hmm... ingatkan demam biasa2.. demam alih bulan ler kot. Esoknye, dia dah ok skit. Main cam biasa jerk.. tak der menunjukkan tanda2 demam pun. Skali, ptg senin tu masa nak mandikan najmi, tgk badan najmi cam ada ruam. Kat muke pun ada. Aik? Sblm nie, time paneh camner pun, tak der ler beruam camnie.
Pas mandi tu, jenuh ler aku b'bedai bagai kat badan najmi. Dia pun tak der pape perasaan pun. Jd ingat ruam biasa ler.

Esoknye tu, ari slasa, cam makin bertambah lak ruam tu. Nie lain mcm nieh. Muka & paler dia pun ada. Pelik! Almaklum ler.... bkn penah ada anak kecik nieh. Mak ayah jauh.. Tanya member.... kompom! Mmg campak sekam. Roger2 kat ayah, pastu mak lak tepon. Mmg sah.. najmi kene campak sekam.
Nak carik daun semambu, ceruk mana ler nak godek. Pastu, last choice, pi kedai india, beli sabun daun semambu. Ada okkk... beli 2 bijik skalik. Hambik ko. Susah sgt nak carik yg freshhh.
Tghari slasa tu, paneh rembang. Najmi lak skit2 mengamuk. Agaknye, dia miang kot bdnnye tuh. Aku pun mula ler merasmikan sabun tu. Dia punyer bau... perghhh! Tak yah citer ler...
Pas mandi jerk, punyer ler syiok najmi tido. Mujur ler dia nie jenis tak merengek2 time demam. Cume mlm jer, kejap2 dia bgn. Kejap2 dia bgn.
Skrg nie, Alhamdulillah... dia dah ok. Smlm, dah genap pun 6 bulan anak mama nieh. Dah makin aktip dah.







Nie muke bdk dah sihat. Aku tak tau ler naper dia nie suke nor nganga mulut kalo dah suke sgt. (Ikot aku time kesik2 dulu... hu hu hu)