::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, June 5, 2009

Campak sekam

Ahad lepas, Najmi demam lagik. Hadoi laa.... dia nie kalo demam jerk, mesti start ari ahad. Bagus tul lar...
Hmm... ingatkan demam biasa2.. demam alih bulan ler kot. Esoknye, dia dah ok skit. Main cam biasa jerk.. tak der menunjukkan tanda2 demam pun. Skali, ptg senin tu masa nak mandikan najmi, tgk badan najmi cam ada ruam. Kat muke pun ada. Aik? Sblm nie, time paneh camner pun, tak der ler beruam camnie.
Pas mandi tu, jenuh ler aku b'bedai bagai kat badan najmi. Dia pun tak der pape perasaan pun. Jd ingat ruam biasa ler.

Esoknye tu, ari slasa, cam makin bertambah lak ruam tu. Nie lain mcm nieh. Muka & paler dia pun ada. Pelik! Almaklum ler.... bkn penah ada anak kecik nieh. Mak ayah jauh.. Tanya member.... kompom! Mmg campak sekam. Roger2 kat ayah, pastu mak lak tepon. Mmg sah.. najmi kene campak sekam.
Nak carik daun semambu, ceruk mana ler nak godek. Pastu, last choice, pi kedai india, beli sabun daun semambu. Ada okkk... beli 2 bijik skalik. Hambik ko. Susah sgt nak carik yg freshhh.
Tghari slasa tu, paneh rembang. Najmi lak skit2 mengamuk. Agaknye, dia miang kot bdnnye tuh. Aku pun mula ler merasmikan sabun tu. Dia punyer bau... perghhh! Tak yah citer ler...
Pas mandi jerk, punyer ler syiok najmi tido. Mujur ler dia nie jenis tak merengek2 time demam. Cume mlm jer, kejap2 dia bgn. Kejap2 dia bgn.
Skrg nie, Alhamdulillah... dia dah ok. Smlm, dah genap pun 6 bulan anak mama nieh. Dah makin aktip dah.







Nie muke bdk dah sihat. Aku tak tau ler naper dia nie suke nor nganga mulut kalo dah suke sgt. (Ikot aku time kesik2 dulu... hu hu hu)







7 comments:

ochee said...

alalaaa.. siannye najmi.. syukurla da ok.. gambo yg 2nd last tu.. nmpk cam hepi.. yg last tu.. cam nk nangeh pon ada.. hehee..

Mama Nazhan said...

ciannya najmi... mujur tak teruk ekk... gebu betul la kak bai tgk si najmi ni... gambo last tu mcm posing faizal tahir plak...hahaha

bintangku said...

ochee : kalo dah nganga2 tu, tu dah kire suke sesgt2 dah tu..

mama nazhan : k.bai... nazhan pun boleh thn jgk k.bai gebunyer. Cam faizal tahir? tak perasan lak!

ochee said...

a ah laa.. ada la sket2 cam pezal tahir.. ngko kenen pezal tahir ke? tengangaa ngangaaa...janji rOcKk.. kekekeke..

NuR Pu3 said...

kata mak, dH naek yG busat2 eayh? xpE je nOra, biaR kecik2 dia kinew, dh besar, lagi busat2 & lagi miang cm kitEw dLu inGat? dH mcm anak tikus jatOh dLm bEdak jErk =P

ochee said...

tikuis dlm bedak? kekeke... mesti cumel kowang 2 kan..kan...

mamalieyna said...

salam singgah..jom tkr link leh kongsi2 citer! ;)..