::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 9, 2009

Cuci mate vs Cuci poket

Sabtu baru nie, gie tesco melaka.. beli brg2 umah yg dah nak clean n clear kat umah tu. Seb baik dak najmi nie dah sihat. Senang ler skit bwk dia. Seperti biasa, najmi bgn kol 5.30 pg okkk.. Mak pak dier tak leh nak sambong buat taik mate lg. Dia dah bgn dok sembang sorg2 sambil nak buat lawatan tapak. Dulu, bleh jerk lg nak smbg tido but now... kannot okk... Sedor2, dia dah ada kat kaki. Masa biler dia bergolek ke bwh, tak tau. Dangerous okk.. Dah tak bleh dah tinggaikan dia cenggitu jerk.



Sblm gerak... Tak sampai 10 minit dlm keta, dia dah tido. Huh... tu ler... bgn awai sgt.


Gie tesco, tak bwk pon stroller dia. Malas ok. Sbb aritu ada bwk.. Dah 2x tido 2x bgn (tido cara dia, tido2 itik) tak abih2 lg dok dlm tesco tu, dia pun hingaq ler, cam cedera parah. Malu sehh.... Sore dier kuat! Kene ler dukong. Jd, sbb trolly kat tesco tu ada seat utk baby.. Letak jer dia kat situ. Dia pun ok jer... Cam bangga jerk dia dok kat seat tuh.



Masa nie dia tgh bz ngan menan peberet dia... tak layannyer orang panggey2 nama dier.



Sampai umah, dlm kol 3 lebih. Pas gie tesco tu, sajer gie mydin mitc lak. Alang2 dah ke area2 sana kan.. Sampai umah, siap2 mandi lepak tgk tv. Tgk2, bdk yg penat soping td dah tido.









5 comments:

cintaKusayangMu said...

aah kak..mmg sng pn kn masukn je dlm troly yg ader baby seat tu..sng nk jln...
nnt qis kena bawa guna 2 trolly yg cmtu la...hahaha

bintangku said...

tu ler... kat tesco jer ler yg ada pun akak rasa. Hmm... kalo bwk 2 trolly, kene penuhkan jgk ler dua2 trolly tu. :P

NuR Pu3 said...

aLohai budak baHekK... =P

ochee said...

olOloloOo.. letih bebenor ke najmi?? cam dia plak yg tolak troli.. kekeke...

dina said...

aloh3.... tomeynya baby neh...

salam ziarah!