::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, June 30, 2009

Hapdet minggu nieh...

Dah lamer tak hupdet. Bz benor kesahnye... bz tanda paper bdk2, br pas final exam. pastu key in markah... tp bz2 pun, sempat lg lak tu men kuiz kat FB, smpi terlupa skejap blog nieh. Hurmm.... Nie nak b'kecimpong balik ngan blog.

Sebenornye... tak pasan pon ada FB & freindster nieh. Tak perasan masa bile leh daftar ngan menatang2 tuh. Sedor2, dah ada ekaun. Haihh!! Dah tu... tilik ler kejap FB nieh... tilik punye tilik, naik sheikh lak aku ngan kuiz2 kat dlm tuh.

Nak citer skit... Ari minggu baru nie, dok lepak kat umah jer.. Tak kemana2. Maleh nak kuor. Dah tu, laling nak bwk ler si najmi nie jln2 kat luar umah pagi tu... amik angin. Aku kat dlm umah, tgk tv (citer shaun the sheep, :P) Aku pun babai2 ler najmi dari dlm umah. Skali, dia pun dok naik turunkan tgn dia ikut gaya aku babai dia. Isk... bior betol. Aku benti babai, dia pun bentikan tangan dia. Aku babai skali lagik, dia pun menggayakan jgk tangan dia tu. Isk... isk... sebak aku tgk anak aku tuh. Dah pandai nak babai org lak. Cam tak cayer jerk.

Dah tu, sekarang nie... kalo dia tgh main pape, jgn sesekali amik barang tu dari dia. Dia akan mengamuk tahap dewa2. Adeh.... kecik2 lg dah nampak dah..



Budak baik tgh men remote. Mengamuk bile org amik remote dari dia.



Slalu, tengahari pi tgk dia kat nursery. Sejak 2-3 mgg nie, time aku datang jer, dia akan datang kat aku. Tak yah pi amik dia. Terharu aku... dah makin pandai dah anak teruna aku nieh. Cam ada skali tu, dia tgh main sorang2 kat tilam tu. Ada jgk ler baby2 lain kat sebelah dia tp dia layan diri jer. Dia nampak jer aku dtg, kelam kabut dia nak merangkak ker aku. Aku tgk jer dia, tak amik dia, dia dah mula nangis2. Ceh... ngengada tul!



Mulut berlemuih!



Budak nie, mmg suke duduk. Kalo baringkan dia, dia nangih. Kalo duduk, dia diam jerk.






'

3 comments:

NuR Pu3 said...

ahOk! da adE da waRis2 nGenGenG.. xgtu? =P

mamalieyna said...

alola..syomelnyer die senyum... suke tgk bebudak senyum la..ikhlas je nmpak...bape bulan ek?

bintangku said...

k.Nori : tau tak per!

mamalieyna : 4 ari lg dah masok 7 bln. :)