::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 16, 2009

Lega skit dah..

Riso, Najmi tak nak minum susu. Ptg smlm pas keje, bwk dia gie klinik kat cheng. Jauh pun jauh lar... janji puas ati. Pegi klinik biasa, nnt dpt ubat yg sama jer... Selesema dia tak jgk ilang2. Sampai ke klinik tu, repot ler perabih sume hal2 kesihatan Najmi. Doc cek paru2, perut, tekak, sume2 lah! berat sume dia amik.. Mkn minum najmi ok, aktif... t'lampau.. cume susu jer dia tak nak. So doc kata... nothing to worried about. Najmi sihat walafiat. Doc kata, kdg2 bb tak der selera lps demam. Dia tak nak, jgn push jgk. So... sume ok ler... Najmi dpt ubat titik kat idong memandangkan dia selesema & vitamin utk kuatkan antibodi dia. Ok... dah lega skit. Jd... tak kisah ler Najmi tak nak susu, janji dia still nak BF lg, makan bubur & minum air masak. Lega rasanya... byr mahal pun tak per... janji anak sihat.




Nama klinik..



Vitamin & ubat titis idong...



Malam tadi bagi Najmi vitamin nie. W/pun syrup nie perisa oren, tp punyer ler seksa nak bagi. Melalak, cam cedera parah. Dah ler 5 ml. Byk jgk tu.. Tp mlm td dia tido nyenyak.. Tak der t'bgn kerap sgt dan tak der pun bunyi nafas dia sangkut2 cam sblm nie.
Pagi tadi titis ubat idong nie kat Najmi... tak lama pas tu, meleleh2 mukus2 dia a.k.a higuih dia. Kalo tak, kering & pekat jer.. cam t'sumbat jer idong dia. Kire ok jgk ler ubat nie.



Gambar kelmarin. Snap masa dia tgh main ngan puting dia. Bkn reti gune.. buat teether jer.. haihh!!



Ok jgk kan, dia tak isap puting. Tak der ler jd mr.Jongang.. :P




'

6 comments:

*Azie* said...

najmi dok cuba belajaq isap puting ka??????

NuR Pu3 said...

cEdEra pRah lagu sapa punG tataw =P

bintangku said...

azie: dok blajaq apa.. dia bkn reti nak isap puting2 nie. Buat menan dia jer..

akak: tau tak per...

mamalieyna said...

alhamdulillah dh ok ye...baguih la...riso kite kalo anak2 ni sakit or smthing tak kena..
*leh wat menan lak puting tu ye..anak mama, haidar dh berenti isap puting, sorok je skrg..

atty's said...

alhamdullilah najmi ..dah okeh..

fiezaradzi said...

kita follow awak ye..sama la baby kite, bukan reti nak hisap puting tu..die buat gigit2 jer..haha..