::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 7, 2009

Najmi dah 7 bulan

Ari sabtu aritu, najmi dah genap 7 bulan. Kebetulan, ari sabtu tu ayah ada function kat bagan lalang. Jd, pi ler kami 3 branak ke bagan lalang. Stay 1 mlm jer... kat LKIM camar laut. Sampai sana ptg, najmi dah mula nak demam. Mlm tu, kompom dia demam. Seb baik ada bwk stok ubat demam dia. Mmg dah t'gerak ati nak bwk. Najmi mmg slalu demam time genap bulan dia start masa nak masok umo 5 bln dulu.

Demam kali nie, rasanye demam nak tumboh gigi kot. Ari jumaat lepas, ada belek gusi dia... tgk cam ada bende nak tembus kat gusi dia. Tp tak brp kompom lg ler betul @ tak... Pastu, masa sampai kat bagan lalang, tanya mak... betul ker najmi nak tumbuh gigi tu. Mak kata ha'ah... Isk... ada lar skit rasa gerun nak BF dia.. Takot kang dia ngap! aku ngep! ekekekeke

T'ingin nak snap gambar gusi yg nak tumbuh gigi tu tp..... susahnye ya amat! Time dia tido pun, sentuh skit mulut dia, dia dah tepis. Byk kali dah cube, gagal. Hmm....

Dah makin byk akai dah ini budak. Kalo nampak mama dia, dia dah mula angkat tgn mintak dukung. Kalo kite ngah baring2 lepak ngok tv, dia 'kerabat' badan kite nie nak b'diri. Kite pegang sudu dia, dia dah mula melonjat2 nak mamam.



Camnie ler najmi kalo pes time jumpe orang & orang2 yg dah lama tak jumpe. Dia nak mak dia jgk... org len amik, melalak2. Sampai tersedu2. Isk... isk... isk... anak saper lar nie...



Nie dah ok dah... selepas acara beramas mesra... masa nie, dia dah mula nak demam.



Nie dah nak blk dah... Najmi b'gambar ngan mak, herol & gaban2 aka askar ngengeng. Ha ha ha





budak bahek ngah tido... asal naik keta jer tido...





'

9 comments:

NuR Pu3 said...

heKLey! gambO cOrik wEi! =P

NuR Pu3 said...

wOi! sapE nGenGenG? =P

bintangku said...

ala... 2 koping jo... kabur lak tuh! Aik? lagi mau tanya ka sape ngengeng? ekekeke

Mama Nazhan said...

dah beso anak teruna yek! dah lama nak cakap...black mentor mcm muka suami sha kan? ade tak yg ckp mcm tu?

mamalieyna said...

dah 7 bulan ye..msti ada je bende baru die blajar kan...sangt sonot tgk progress anak2 kan..best2..!

*Azie* said...

aha betul la akak baru azie perasan muka somi akak mcm black mentor...akak dok melaka lagi ka..ida tanya..dia dok kat tanjong minyak

bintangku said...

k.bai : black mentor? yer ker? tak pasan arr... tak tgk pun mentor menti nie. Nnt sha tgk blk. :P

mamalieyna : Mmg byk.. dah pandai memilih org dah utk didukung. Kalo buat perangai... kusss semangat.

Azie : akak ada kat melaka lg lar zie..

Mama-Danish & Sarah said...

hahaha....betul la.. sama cam sarah. kalo orang amik, dia melalak tak hengat doniaa. sadis kan????

ain follow awak ya... nanti ain dtg lagiii. tungguuuuuuu....

HuMaiEraH said...

alahai comei ye najmi nie... acik suke sgt name najmi nie... huhuu