::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, August 26, 2009

Demam lagik..




Najmi demam lagi. Suhu badan dia turun naik. Demam berulang. Time panas tu, asik nak menepek jer... Buat pape pun tak der respon. Tapi bile dah sihat sikit, mula ler dia.... merata2 merangkak, memanjat sume bagai. Haih!! Nie blom leh jalan lagi nieh... kalo dah boleh jalan nnt.... abih lar sume di panjat.

Masa dia start demam, riso ler jgk. Yer ler... kan sekarang nie kes selesema b4b1 tu kan.. Mintak dijauhkan lar.. Sentiasa tgk suhu badan dia. Nak makan ubat.... punyer ler susah (cam mama dia jgk ler). Smlm, siap amik half day sbb tengahari smlm badan dia panas sgt. Bwk balik umah, bagi ubat yg cucuk kat punggung tu. Sebab suhu dia tinggi... 38.5. Dia lak lemah jerk tengok. Bagi makan bubur, abih jgk semangkuk penuh. Dah siap makan, dia terus tido.



sampai pejam2 mata




Plan nak bwk klinik kol 3 lebih pas laling balik. Tapi dia bagun kul 2 ptg tu, baru sejam tido, dah menegor kite lak yg baring sebelah dia. Mula ler memanjat2 badan kite nieh. Haih! Dah sihat ler tu... merata2 dia merayap. Cancel nak pegi klinik.

Najmi nie kalo nak masuk bulan baru jer, dia akan demam. Start nak masuk 5 bulan dulu dia dah mula mcm nie. Sebelum tu, cucuk imun lgsg tak demam pun. Kali nie mungkin dia demam sebab nak tumbuh gigi kot. Gigi bawah 2 batang tumbuh masa umur dia 7 bulan. Kali nie, 2 batang gigi atas lak nak tumbuh. Pagi tadi belek tgk, dah nampak skit gigi terkeluar dari gusi dia. Hurmm... makin mengganas ler dia nnt menggigit. Yg paling seram.... masa nak BF dia ler... hu hu hu






'

9 comments:

NuR Pu3 said...

waH! dH makin oKey ya?

bintangku said...

dah ok dah... spt biasa blk dah..

mamalieyna said...

waa bersiap sedia la mamanya, nnti gigi sudah tumbuh betul sedap la menggigit..hikhik.. moga cepat baik demam tu najmi sayang ye...

nza said...

alahai kesiannya Najmi...bebudk mmg gitulh..nk tumbuh gigi pn demam..Kalu demam guna air suam n lapkn sluruh bdn dia espcly blakang n bwh ketiak. moga cpt smbuh.

bintangku said...

mamalieyna : tu ler... gigi bwh ada pun sakit kene 'tokak'. Dah ada atas bwh nie, lg ler....

bintangku said...

nza: mmg slalu buat camtu kak.. nak krgkan pns bdn dia. Baju pun pakaikan yg lubang2 tu jer..

dina said...

tu demam dah besar la tu...

Datin El said...

akak dah lama tak pegang budak kecik ..anak yg bungsu form 5..rindu juga nak main dgn baby..tunggu cucu .hihi

hysMan.. said...

salam kak..
lepas nih kusyen@sofa kasi tuko dgn made in kayu or besi..
gigi besi akak menyusul tak lama lagi..hehehee..

hope Najmi dan keluarga sentiasa sihat yea..
:P