::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, August 14, 2009

Pes time jawab tag..

Sejak mula pandai jula juli ngan blog nieh, nie ler pes time kene tag. Huh! Nie yg mls nieh! Tp... kugagahkan jua diriku ini. Bkn gune energy pun kan...





1. Sila letak award di blog anda.

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini...

  • Dpt award nie dari my lovely sister, kak nori yg tinggal nun tak brp nak jauh... kat d'sara damai, pj.
  • Anak, 2 daughter..
  • Orgnye sgt soka main idong org laen... aku slalu kene time kesik2 dulu. Huh!
  • Obses ngan novel skang nie... nak plak citer2 mistik dr penulis mistik.. Penulis mistik? hurmm...
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

  1. Kawen 07/07/07 , arinie dah masuk 2 thn 1 bulan 1 minggu dari tarikh nikah kami.
  2. Dah ada sorang putera, Najmi namanya. Suke layan kerenah dia w/pun kdg2 hangin jgk, sbb dah lasak... tp layan dia, ilang sume tension keje di opis.
  3. Mengajar di Melaka, dah 6 thn lebey dah.. mengajar subjek programming, database, maintenance pc, server, linux... bla... bla.. bla... (langsung tak der kene mengena dgn kos masa blajar dulu okk)
  4. Suke masak,pernah jamu student seramai 100 ++ termasuk pengajarnya sbb time nak buat jamuan raya bdk2, katering tak der. Masak ramai2 kat umah, pastu bwk ke dewan. I ler kene jd chief... Alhamdulillah... sume puas ati... Baking, lagi ler suke. Bab kuih2 ker, kukis ker, puding ke, mmg soka sgt.. cume tak brp nak enterprem kat member2.. tak caye, tanya laling I.. dia slalu jd mangsa kene makan.. kik kik kik
  5. Teringin nak buka bisnes sendiri... tak kisah ler online @ buka kedai... tp kalo dpt buka kedai, nak buka kedai bhn2 bakery nieh. Itu cita2... tak tau ler bile nak terlaksananya..
  6. Alergic kalo tgk iklan2 @ banner2 warehouse sales nieh. Suke pegi warehouse sales @ sales yg jarang2 ada... :P Sale2 biasa tu slalu sgt dah...
  7. Suke blajar new things xpecially bab2 IT nie.. sgt soka..
  8. Suke jalan2.... shopping, window shopping, jjcm, jjcp & segala macam jj tak hengat. Sejak dah ada anak nie, byk shopping brg2 dia jer.. Usha @ beli utk dia dulu, dah puas ati baru ler beli brg sendiri. Kdg2... sampai balik umah, dah terpenyek kat katil... Laling I tu ler yg baik ati buat foot massage.. Time kasih yer bang... I lebiu lah! Muah!! Muah!!
  9. Suke tgk mubi mubi.. kat umah jer ler... layan astro @ dvd.... xpecially horror, triller & comedy. Citer korean, suke giler .... nak I nyanyikan lagu korea tak? Ha ha ha...
  10. Suke jgk menanam nieh. Tp tak suke tanam bunga2an nie. Bkn leh mkn pon. Buat hiasan jer bley ler.. Suke tanam tanaman yg hasilnya boleh dimakan gitu... Len kali, I tepek ler gambo2 tanaman I key. Tanaman kecik2 jer... hat dok dlm pasu jer..
  11. Eh... dah abih erk...

4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..

1. mamalieyna -- orang pertama kenalan siber sejak wujud blog I nie.. sejak wujud blog ok..
2. kak Bai -- x opismet... dah mula berjinak2 dgn bisnes CC dia..
3. Qis -- Bakal dentist. Kenal kat pcm. Kenal dia sbb sama due nak bersalin. Tp, tak kesampaian.. Hikmah sebaliknya, dia dpt twin boy lps tu.. Alhamdulillah... masin lak mulut akak n ie yer qis..
4. Mai -- Opismet. Cute & brutal skit orangnye... Single mingle lagi...
5. Rozi -- Rozi... bile nak hupdet blognye.. dpt tag nie, rajin2 ler yer...

Saper2 yg sudi & rajin nak jawab tag.... jemput ler amik tag nie & menjawab yer...






'

11 comments:

NuR Pu3 said...

baGus!! fandEi ini oRg wat hOmewOrk =P

bintangku said...

baru tau ker?

aniesa said...

amboi..sembang berdua je nmpk!hehe..salam dr kaklong..=)

♥Azie♥ said...

amboi..tag dah jadi berantai...caiyokkkk

lili11 said...

Eh .. nak bisnes eh! Bagus tu. Kalau dah bukak kedai bakery, tentu laris. Wat ler kecik2 dulu then leh expand ... Gud luck!!
Suker wanita bisness.

Precious weblog popular 1malaysia

atty's said...

tag ni dah byk kali buat dah ..huhuhuu

bintangku said...

aniesa : kak long... tengkiu singgah sini. rajin2 ler jengah erk. :)

bintangku said...

azie : zie... itu pun ada org bagi, kalo tak... tak berantai ler ke sini..

bintangku said...

lili11 : InsyaAllah... itu baru cita2 jer.. blom buat pape perancangan lagik.

bintangku said...

atty's : tag tu baru sampai ke sini... tu ug baru buat tu.. :)

nza said...

slmt menjawab tag....