::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 8, 2009

Menu sahur pagi tadi

Rasanya... nie pes time buat n3 tentang menu makanan. Hmm... yer ler kot... rasanya nie pes time. Menu sahur pagi tadi, kari ayam + kentang & telur dadar. Cukup lar 2 menu tu jer... yang nak makan pun 2 orang jer. Pagi2 buta nie, makan tak banyak pun.



Sajer nak buat n3 nie psl kari tu ler... Apa yg specialnyer? Tak der ler special sgt. Tapi pes time masak kari tak letak santan. Malas nak kuar beli santan. Masak lepas isyak sbb berbuka tu makan bihun sup. Lagipun nak jugak ler test, apa rasanya masak kari tanpa santan. Biasa tengok resepi jer, kali nie try buat lak.



kemalasan nak present lawo2. Letak dalam mangkuk gitu jer..

Hmm... rasanya ok lar jugak... tu pun buat tak pekat, tak cair. Sedang2 jer... Tp rasa karinya memang mabeles jgk lar... (puji sendiri lak). Saper yang nak try tu, leh ler cuba buat. Caranya sama jer cam nak buat kari biasa tu cuma tak letak santan jer... yg penting, kurang kolestrol sbb tak der santan. :)





'

9 comments:

nza said...

rajinnya msk.nmpk best je..mkn brdua je ye...family kak nza 3x ganda tu...

cintaKusayangMu said...

k.sha..bagus tull....
klu la sume org msk kari xletak sntan...jwbnye bankrup tokei kelapa...xpe..yg penting.kita sihat...

Datin El said...

salam..kari tu makan ngan roti canai time sahur mmg ngam..sedap.

♥Azie♥ said...

akak sedap la...cicah ngan roti selera tue

bintangku said...

nza : kak... baru ber-2 kak... yg ke-3 kecik lg..

Qis : Nie kari jer tak der santan... lauk2 lain ada yg mesti ada santan. tak brp nak bankrup lg ler tokei tu.. he he he

Datin & Azie : Tu ler... mmg sedap. Time tak pose nnt leh buat mkn ngan roti jala. Ngancam jgk kan!

mamalieyna said...

eeii tak pnh wat lg kari tnpa santan..sedap eeii..leh try ler len kali ni.. :)

NURA said...

salam sobat
wah menu sahurnya enak tuh,,,

ada AWARD sederhana untuk sobat,,mohon diterima ya,,di blog NURANURANIKU,,trims.

hysMan.. said...

salam kak Sha,
saye balun jer ade santan ke tak suma makan asal perut berisi klu tidak gastrik nnt..
mak saye pn slalu gak tak letak santan pasal reason cam akak jugak ler malas nk ke kedai almaklumlah kakinya pn tak bape kuat.
hehee..
telur dadar tu perghhh terliur beb..lg klu letak bawak n lada..slurppp...hehee

dina said...

tak elok makan santan2 ni... elok le menu tanpa santan,lagipun nak puasa, kot pedih perut lak kan... hehehee