::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 24, 2009

Contest Copy and Paste Raja Kamil

Jumpa satu contest... teramat simple terms utk join. Sajer jer nak meriahkan majlis...


Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.

Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.

Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukan untuk peluang memenangi hadiah beliau.

Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

2GB, baca lanjut di cabutan http://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update








'

Sip and say..... ahh!

Hari minggu aritu, ada ler beli brg skit kat giant. Tgh tgk2 kat rak susu kotak tu, ada terjumpa nie...


T'ingat aritu, masa blogwalking... ada blogger yg citer pasal straw nieh. Sedikit teruje lar kan nak try... Belek punyer belek, amik perisa caramel nie. Ada byk lg perisa lain... Ada perisa strawberi, coklat, pisang... apa lg ntah.. ker nie jer kot perisa yg ada.. Sbb nak try, amik ler yg 5 batang nie dulu..

Apa yg terujenyer? Cam unik skit kan bende alah nie. Minum susu kosong, gune straw tu, leh ada perisa... perisa yg kita pilih ler...


Macam nie rupernye isi straw tu....


Letak dlm susu...

dah kene minum sket... hmm.... leh tahan jugak rasanya.

Just dip into cold milk.... sip and say..... hmmm.... dap!





'

Sunday, November 22, 2009

Anakku Ceria Give-away Contest


Sticky mode sampai 22 November 2009...
Sila skrol ke bwh untuk entri terbaru...




Salam kengkawan..

Arinie tak der per yg nak diciterkan... cume nak buat n3 ttg contest nie.. :)

Cara nak join contest senang jer... tapi hadiahnya... lumayan gitu.. teruja ngan hadiahnya..
Pada saper2 yg blom join lagi tu, jom ler meriahkan majlis. :) Boleh kita menambah kenalan di ruang siber nie.. Tapi mesti ikut syarat2nya.
Syarat-syaratnya...

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syarat:
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad


Nak tau hadiahnyer? Hadiahnya berupa :

* set memasak vantage 3.0L












Gambar paling ceria yang nak dipertaruhkan adalah.......



Masa nie dlm keta, otw nak gie kenduri kawen. Masa nie Najmi baru 4 bulan. Dok agah2 Najmi, punyer ler suke dia.. :)

Gud Luck for Najmi & all the contestant..





'

Thursday, November 19, 2009

East of Eden


Salam...

Anneyong Haseyo!
Eodeotge jinaeseyo? :)



Lunch tadi sempat usha satu citer korea. Dah lama tak layan citer2 korea nieh. Citer nie mungkin start kul 12.30, masa tgk tadi dah kul 1 lebih & abih kul 1.30. Nampaknyer, suri rumah & penanam anggur jer ler yg dpt tgk citer nie. Sajer jer layan citer korea, dah lama weh tak tgk citer korea. Sekali..... cis..... best pulak citer nieh. Haih!

Tak tau ler biler citer nie kuar kat tv tapi tgk tadi, cam baru nak mula jer.... Yer ler... hero & heroin baru nak b'kenalan. Ntah yer ntah tak itu hero heroinnyer... tapi cam dah t'jatuh ati lak ngan citer nie...

Nak tau sinopsis citer nieh, leh google jerk erk... pjg sgt kalo nak tepek kat sini.. tapi yg pasti, pelakonnya adalah.....

Cast
Song Seung Hoon as Lee Dong Chul
Kim Bum as Lee Dong Chul remaja (cute jer..)
Yeong Jung Hoon as Lee Dong Wook
Lee Dae He as Hye Rin (minat amoi nie start dari citer Full House)
Han Ji Hye as Ji Hyun
Park Hye Jin as Shin Myung-hoon
Lee Yun Hwee as Kook Young-ran
Dennis Oh as Michael (ensem mamat nieh! Ops.... laling tetap dihati.. :P)





nota kaki : Citer nie disiarkan tanpa alih suara ke bhs lain. Suara ori dari pelakon. Choh a yo! Sedap skit halwa telinga ini mendengarnya tetapi.... kenapa tv8 menyiarkan citer korea yg dialih bahasa?


Sekian sahaja n3 utk hari ini...



kam sa ham ni da...


Oh tidak... adakah demam koreaku sudah kembali?




'

Lepak-lepak

Sabtu ahad baru-baru nie, gie lepak kat afamosa resort. Acceli member ada kursus 2 minggu, dpt bilik kat resort nie. Hari cuti, dia nak blk kg, jadi dia bagi ler kat kitorg2 nie dok sana. Kupon breakfast & dinner ada sekali jadi dia kata syg ler kalo tak gune.

Sepatutnya, daku pun kene jugak pegi kursus tu tapi sebab-sebab yg tak leh nak elak, kene ler tolak kursus tu. Ala.... kursus tu pun buat kat adtec nie jer... Member2 jgk yg ajar. Kalo yg dari jauh, best ler kot tapi kalo org2 kat sini, afamosa tu dah biasa sgt dah... dokek jor ngan adtec nie... dlm 10 minit jer leh sampai... ker tak sampai 10 minit pun..

Jadi kat sana, ada ler snap gambor sket... gambo mak ayahnyer tak yah ler... nie tepek gambo anaknyer jer dah ler...


Masa baru2 sampai, Najmi gelut lar buat lawatan tapak.. hu hu hu







baik henpon @ telefon biasa, dia buat cam menan dia jerk... Haih!!


buat spotcheck




' video








Tuesday, November 17, 2009

Bayar utang tag..

Salam sumer...
Uishhh... tgh ujan lebat nie... sejuk jer dlm opis.
Perut dah kenyang, mkn pisang & cendawan goreng..

Mekasih Mai & Rozi, tolong belikan..
Daku dok diopis time rehat tengah hari tadi...
Bukan apa.... nak tunggu line clear..
Bila line clear baru ler dpt 'bukti', nak bayar 'utang' tag..

hu hu hu...

Tag telah dihantar oleh mama arif... mamalieyna.
Jadi, utk tidak menghampakan mamalieyna yg sedang 'cuti-cuti' mesia diumah nun...
sempat ler snap gambor workstation masa rehat tadi..
kalo dok tangguh2 kang, lupa lak nak buat
jadi masa tgh ingat nie, haruslah dibuat...

1. Sila tunjukkan workstation anda


Dari pintu masuk, nampak ler mejaku ini... sila abaikan pemandangan area blkg kusi tu yer... penuh ngan saki baki assign student & fail2 WIM.

Pemandangan hadapan meja... mmg betul2 dkt pintu masuk.

kat sini ler slalu membuat kerja2 dan 'kerja2'. ha ha ha... spt 'kerja' yg sedang ku buat sekarang ini...

pemandangan sebelah kanan. Ada 3 lagi meja opismate. Time nie wkt rehat, mmg kosong jer lar..

Kat bucu sebelah sana tu, ada printer, mesin photostat, server (fileserver, tmpt kitorang kongsi2 file) & almari stok2 stationary.

Nun diujung sana, meja 3 org lagi opismateku. Tapi 2 org dah pindah, tggl sorang jer dok area sana.



2. Sila attachkan gambar anda hari ini dengan senyuman yang sungguh manis.

Ini jer senyuman yg sempat di maniskan. Make up pun dah cair... Nak cepat.. masa nie dah kul 2. Dah siap solat zuhur, cpt2 snap gambar sendiri. Takut kang tgh senyum2, student masuk lak. Mok cik sogan! Gambar sengaja disamar2kan...

3. sila nyatakan sesuatu yang rakan anda tidak tahu tentang anda.

* suke mencuba resepi2 yg baru jumpa, xpecially baking. Tapi tak interprem pun hasil baking tu ngan opismate. Takut tak sedap.
* Kalo ada problem ker, apa ker yg boleh buat mood terganggu, org lain tak kan perasan pun. Dok pendam dlm ati jerk..
* Dulu seorang yg pemalu... susah nak dgr sore... tapi sekarang? Luar lab pun boleh dgr sore...
* Ada perancangan sendiri, nak bukak bisnes, tapi blom jln2 lagik plan tu.. Haih!!
* Suke tgk citer horror, tak suke tgk citer2 action. Tak minat ganaz2..
* Kalo dah lama kenal, seorang yg agak garang dgn budak2.... tak cayer? tanya kat anak buah. Tapi.... sekarang.... diorang dah tak takot lagik.

4. Sila tag rakan-rakan anda..
* Kak Nori
* Kak Long
* Zie
* Kak Nza

dan kepada sesiapa yang sudi menjawab tag ini. sila2 lar yer buat assignment nie...





'

Thursday, November 12, 2009

"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A



Contest lagik? Tgh giler kentang contest & giveaway nie. Kali nie nak join "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori A yg dianjurkan oleh butterfly. Kalau nak tgk syarat-syarat penyertaan, boleh terjah ke sini yer kawan-kawan....

Byk gambar yg nak diletak. Tapi pilih punyer pilih, amik gambar nie. Gambar yg hendak dipertaruhkan adalah...





Perkenalan dgn laling..... hmmmm.... panjang ceritanya... dipendekkan...

Kenal masa belajar dulu. Acceli, masa belajar dulu diriku ini kapel ngan org lain. En laling masa tu tak der kapel ngan saper2. Kenal dia pun gitu2 jer... Nama sebenar pun tak tau. Orang dok pggl nama glamer. Kalo bertembung kat mana-mana pun memang tak bertegur sapa. En laling masa tu mmg susah nak senyum kat pompuan. Member2 dia sume dah tau dia mcm tu. Masa tu aku tak pandang sgt dia pun, sbb ada org lain... ha ha ha...
Masa blajar dulu, cintan kontrak. Habis blajor, habis ler... kui kui kui... aparraa...

Semuanya berlaku masa konvo. Masa tu tak bwk camera, camera dah rosak. hu hu hu... Pastu, nak bergambar dgn member2 buat kenangan. Member yang kenal en. laling, mintak amikkan gambar kitorang... pinjam kodak dia sket.. Almaklum ler... masa tu camera yg guna kodak. Nak bergambar pun terhad. En laling yg baik ati nie pun snap ler gambo gediks kami nie..

Lepas daripada tu, nak ler gambar yang dah siap cuci tu. Tp disebabkan en laling & aku nieh tinggal sama negeri, yg lain2 dok jauh2. Diorang sume soh aku pi amik kat en. laling. Bagi no tepon soh contact. aku ler kene pi amik gambar tu kat dia. Masa tu laling dok klang. Aku lak ada kat shah alam... jadi mmg dah dkt ler kan. Pegi ler jumpa dia. Start daripada jumpa tu, en laling asik ajak jumpa jer.... pastu ajak dating.... pastu ajak bertunang... pastu ajak kawen.... pastu... pastu.... dapat lar Najmi...

Hadiah disponsor oleh :




&

Ole-ole dari Abu Dhabi




ada terjah blog Eila. Dalam banyak2 shawl yang dijual tu... berminat dgn shawl2 nie. Cantik kan? No wonder lar banyak yg sold out.








Kalo tak der contest nie... tak der ler pi belek2 gambo kawen nie... terkenang lak zaman itew...








'

Wednesday, November 11, 2009

"Baby With Car Contest"



Wah... contest lagik. Teruje I...
Contest nie dianjurkan oleh Mr & Mrs Faez bersempena dengan AGM Kelab Keta mereka iaitu PROSBOC [Proton BLM Owner's Club].

Segala terma & syarat peraduan, leh masuk sini.

Nak masukkan gambar Najmi utk kategori Aksi Paling Berani. Sebab? Masa nie dia berdiri sendiri, tak der saper2 pegang dia. Kat tmpt driver nie ler area yang paling dia suke.


Gambar yang dipertaruhkan adalah...






Kategori 1: Aksi Paling Berani
Nama baby: Muhammad Najmi Muhaimin
Umur baby: 11 Bulan
Jenis Kereta: Grand Livina
Kelab Kereta: Tiada

Erm... ok ker gambo tu Mr & Mrs Faez? If ada yg tak complete, inform okeh! Nak letak satu jer gambar, tak brp nampak sgt aksi berani dia tu.. tu yg buat gambar couple camtu. Leh ler pilih yg mana satu yer Mr & Mrs Faez.. :)

So... bagi member2 yg nak join.... jom ler... kita meriahkan lagi majlis..

Gud Luck for Najmi & all the contestans.





'