::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 10, 2009

The Biggest Loser.




Korang ada tgk tak citer nieh? Best weh! Tiap2 ptg kol 7 kat hallmark cenel. Tu yg ulangan session lama2... kalo yg terbaru tiap2 ari selasa, malam. Teruja tgk berat memasing turun. Antara trainer 3 orang tu, Bob, Kim & Jillian... paling suke tgk Jillian. Muka sedikit ganas... gaya training dia pun sedikit ganas.







Hari Tanpa Nasi? Huh... makin banyak blog yg kuterjah, makin banyak topik2 HTN nieh.. Hatta sorang member seopis dah 3 minggu tak mkn nasi. Rugi tol! Ha ha ha... Dari kecik perutku ini dah diajor mkn nasi, tetiba nak boikot makan nasi. Akok tak boleh ler dek non oii... perut akok nie very the village okk.. Mesti nak balun nasi jugak. hu hu hu

Tapi, memang cepat turun berat kalo boikot mkn nasi nieh. Memang tak dinafikan. I sokong jer pada saper2 yg menyambut kempen boikot nasik nie.. maap ler tokei kilang beras, jualan korang merosot skit jer.. ngeh ngeh ngeh Tapi jgn ler pi balun cis kek, coklat kek, double cis berger & seumpama dengannya. Tak guna jgk ler kan... tak menjadi ler diet tuu. Nak jugak diriku ini boikot makan nasi tapi...... isk... isk.... isk.... kalo weekdays tu maybe boleh ler tahan skit nafsu serakah terhadap nasik nie tapi kalo wiken.... mintak ampun mintak maap ler... masak utk laling, tak kan amik bau jer kan alasan. Soh dia makan dulu, bg ler alasan nak jaga Najmi "tak per lar, kita mkn ler skali". Ate? Camno?

Semalam... ada ler terjumpa satu blog nieh... 99HTN. Erk??? Dkt 4 bulan tak mkn nasik? T'ingat aritu ada sorang xstudent, jumpa kat fb. Masa dia add nak jadik member kat fb, tilik jap muka dia. Terkezut jap tgk dia.. Betul ker dia nieh? Kurus weh... tanya dia, camno leh kurus camtu. Dia tak mkn nasik 2 tahun. Haa? Bior betik! And... dia ada amik herbalife. Ooo....



Bila pula giliran daku utk transforms sebegini?







'

6 comments:

NuR Pu3 said...

gerk!!! buley ke kita ni nora??? TANPA DACIK tueh!! kono plak masak tempoyak @ sambal tumis putai, abeh rr uhuu...

mamalieyna said...

HTN..??? oh no..tiap2 hari nk mkn nasik, nak jugak!! huhu..abih camno nk kurus kan..huhu..
*syabas la pada yg setia menyahut cabaran HTN tuh!

ziezar said...

usaha itu tangga kejayaan..lambat takpe..janji hasil timbangan tu blh memuaskan diri sendiri.caiyok..caiyok

nza said...

HTN?????xsanggup den....xleh idup tnpa nasi.

xmkn burger or KFC xpe ttp jgn xmkn nasi...sensara la...

mmg tabik spring pd yg sanggup sahut cabaran...kuat semangat tu..

Mama Nazhan said...

i try la mkn subway tu...asik2 i balun tuna jer...tp harga kalau ari2 balun...mmg tak mampu ler beli beras....hehe

atty's said...

suka gak tgk citer tu ..
kty ni bila lah nak start kempen ..