::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 5, 2009

Najmi dah 11 bulan... yeay!!



Semalam, Najmi dah pun genap 11 bulan. Lagi brp minggu lagik, dah setahun dah anak mama nie... tup... tup... dah masuk tahun 2010. Kejap jer rasanya kan?



area nie mmg khas utk dia jer.... semak samun pun, mmg tempat dia.



dkt ngan tv... senang dia nak tgk tv. Baru ler gud boy sket...

Perkembangan Najmi?

- Najmi dah pandai bertatih sket2... boleh ler jalan sket, pastu benti jap tgk tv (berdiri lak tu) & sambung balik jalan..
- dah paham sket apa orang cakap
- sebut 'Hello' kat dia, dia letak tangan kat telinga... letak tgn sambil lentok2 kepala... sweet sgt!
- Kalo nyanyi lagu 'twinkle2 little star' dia akan angkat tgn. Slalu kalo nyanyi lagu nie, kembang kuncupkan tgn (konon2 star ler)... jadi dia pun akan ikut sama angkat tgn.
- Sebut jer 'pok amai-amai', automatik dia tepuk tgn... tak payah nyanyi2 dah, dia dah tau maksud 'pok amai-amai' tu.
- nampak jer kucing.... dia sebut "tet" (cat)... sbb slalu sebut cat sambil tunjuk kat kucing tu... sejak 2 menjak nie, kat parking keta nie penuh ngan kucing melepak. Ntah saper2 punyer, riso t'lenyek jer time kuar masuk keta. Byk sgt.
- dah pandai makan macam2... pantang nampak org makan, dia mesti mintak.. segala jenis makanan ler hatta cucoq udang & bihun sup pun dia balun.
- menu makan dia kene tukar2, kalo tak dia tak layan okk....
- dah pandai merajuk... hu hu hu
- sgt suke berkawan dgn budak2... umur 2-3 tahun tu.... siap main guling2 kat badan budak kat umah pengasuh. Kalo ada budak2.... dia tak pandang kita dah.
- Tido, dah makin lasak. Satu tilam tu abih dia pusing. Dengan kita2 skali dia tindih.
- Cube jelirkan lidah pada Najmi, dia mesti balas balik sambil senyum2... sweet jer muke dier!

Harap-harap, cukup tahun nie Najmi dah makin cekap lar berjalan...




'

2 comments:

NuR Pu3 said...

wah!!! sonOk niEH!!

mamalieyna said...

waa bestnyer..hampir nk jejak usia 1 tahun la! sukenye najmi dh pandai macam2..hope terus membesar sihat dan bijak! :p auntie pun tumpang sukee laa.. :)