::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 24, 2009

Najmi



Nie gambo masa abg ipar b'tunang awal bln aritu. Dah lama peram dlm pc nie, lupe nak tepek. Umah tunang abg ipar, kat kuarters polis di bukit aman tu.

Umah dia tingkat 9. Masa majlis nie, agak sempit ler skit dok ramai2 kat koridor umah tu. Jadi si budak Najmi nie, mula ler buat hal. Meroyan lak dia kat situ. Al-maklum lar.... dah ler org ramai, cuaca paneh lak tu.... dia tak selesa lar kot.
Jadi, mkn cpt2, bwk dia turun bwh. Bagi dia main mende alah nie.



mula-mula......

Kene ada eskot, kalo dia sorang2 kang, mau melambung lak dia.

pastu

xcited tol dia


huh! seb baik dtg sini....
kalo tak, tak merasa ler Najmi naik menan sume nie kan Najmi... :P






'

Wednesday, December 23, 2009

Xtvt ari ahad

Lambat plak nak tepek gambo2 nie. Tapi lom basi lagi. Nie gambo masa gie kenduri kawen ahad aritu. Ada dua jemputan. Satu dkt jer ngan umah, lorong sebelah jer... satu lagi jauh skit, dlm 5km dr umah. Seb baik tak ujan masa tu... sampai2 umah jer trus ujan.


on the way nak pegi kenduri pertama,
tak sampai ati nak bwk keta, dkt sesgt. So jln kaki jer ler...

sampai2 jer, ngantinnyer baru nak mamam.
Hmm... nie jer ler yg dpt.
Haip!! Cer senyum skett!

ngantin ke-2. Sampai2 jer tgh b'sanding. Dpt ler sekeping dua...

ngantinnyer nak mamam, mkn ler yer.... jgn malu2.
balun apa yg ada, tinggai satgi, tak merasa dah ler...


mkn utk second round.. kenyang weh... kenyang sampai ke ptg.
Tempat lain2, menu sama tapi rasa lain2.

byk jgk budak nie mkn nasik minyak.... dua2 tempat dia mkn.


Selamat Pengantin Baru
semoga berbahagia hingga ke akhir hayat...





'

Tuesday, December 22, 2009

~~ Nangis Contest By Mummy Ariq ~~


Tgh terjah2 blog kengkawan, terjumpa contest nie. T'ingat gambar Najmi nangis. So, nak ler jgk join contest nie. Utk memeriahkan majlis.
Nak join jgk? Nak tau syarat2 penyertaan? Klik kat sini.

Gambar yg dipertaruhkan adalah......


Nama : Muhammad Najmi Muhaimin
Umur : 1 tahun

Masa gambar nie diambil, Najmi baru 7 bulan. Dia nak merangkak ke depan tapi terhalang ngan play gym dia. Sebab tu ler dia nangis. Kejam kan mama si Najmi nie, leh amik gambar dulu lak. :P

Tarikh tutup contest : 04 Jan 2010 @ 12.00 tengahari


HADIAH DISEDIAKAN UTK 3 PEMENANG SAHAJA (Apa hadiah nyer akan di update kemudian)











'

Xtvt hari sabtu

Sabtu, tak leh nak kemana2. Ujan sehari suntuk. Benti kejap, gerimis2 pastu ujan lebat. Cam main2 lak ujannye. Jadi mmg tak kuar umah. Xtvt kat umah adalah.....................
.
.
.
.

Menyapu umah.
Beliau seorang yg amat 'rajin'. ada yg nak buat menantu?

menyapu sambil membebel-bebel.
opssss.... nie xtvt ptg jumaat... bukan yg nie...

yang ini....
.
.
.
.
.
.

1st

2nd

3rd
4th

5th?
Blom tercapai dan tak kan tercapai.









'

Tuesday, December 15, 2009

Majlis Bertunang - -> abg ipar

Sabtu lepas, pegi majlis abg iparku yg bertunang. Dr umah kol 10 pg, sampai banting dah kul 11.30. Sume dah ada kat umah, tgh mkn2 sblm bertolak ke Kuarters Polis Bukit Aman, KL. Sampai jer umah, mkn minum sket, kol 12 sume berkonvoi ke sana.

Sampai sana, solat zuhur dulu kat Masjid Bukit Aman. Masa nie, ada ler skit snap gambar baby budak tecit yg tak reti dok diam nieh.


merata dia jalan, terpaksa lar laling eskot.


yg eskot dah penat jalan, benti rehat jap.

hantaran ijo dr pihak pompuan, yg biru dari pihak lelaki

tok yg sarungkan bagi pihak ibu mertuaku

bagi sejambak bunga buat bakal pengantin

lynn (adik ipar), tok, mak mertua & bakal biras (tak ingat lak nama)

bedak pun dah cair, mana taknya.... dari melaka mekup nieh. dah ler skrg nie cam dah musim paneh blk.ayat kaber

Cincin merisik & cincin bertunang







'

Friday, December 11, 2009

Today is Friday, today is my birthday..


Hepi Bestday to meee!!
Hepi Bestday to meee!!
Hepi Bestday to meee!!
Hepi Bestday to meee!!

Semalam bestday laling, arinie, bestday daku pula.... pg2 lg buka mata tgk ada dua kotak perfume kat sebelah. Bukan kotak kosong okeh! Hu hu hu... sampai 2 kotak ko! Ekekeke... Slalu kalo bagi pun dpt sekotak, time bestday nie dpt 2 skaligus. W/pun bukan perfume mahal tapi aku tetap menghargainya... Mekasih abg... Baru tgk iklan kat tv, tetiba dah ada dpn mata lak. Masa bila dia beli ntah ler...
Masa bestday laling, tak tau nak bg apa. Thn lepas, kami berdua dpt 'hadiah' tak ternilai kurniaan Allah.... iaitu Najmi. Tahun nie, memikior jg apa nak bagi. Yer ler, bkn slalu nak bg hadiah pun.
Pastu ada t'jumpa satu blog yg ada jual jam tgn. Dlm tu jugak ada jual jam loceng digital. Cantik, ada blue light. Dia mmg minat jam2 digital nie tapi lom jumpa lagi yg camnie. Kalo yg kat psr mlm yg pat segi tu, simple sgt. Nie ada byk function.


Bagi kat laling tak balut2 pun. Setkan alarm kol 12 tgh mlm dan pilih lagu birthday. Ada byk lagu tapi kan nak buat bestday gift, kene ler pilih lagu bestday kan. Pastu, letak kat sebelah laling masa dia dah tido. Tgh2 mlm tepat kol 12, menyanyi ler jam tu. Laling pun terkejut & carik2 apa benda yg menyanyi tu. Pastu baru dia jumpa. Aku tido sblh buat tak dgr jerk. Ekekeke
Pastu, dah lama jam tu dok menyanyi, laling tak tau nak tekan button mana nak bagi benti... terpaksa ler daku bgn. Laling kata, ingatkan sapa lar yg psg okestra tgh2 mlm.

Esok, nak kene balik Banting. Abg ipar nak bertunang. Dr umah mak mertua, rombongan dlm 5 @ 6 bijik keta ke Bukit Aman. Minggu dpn nnt akanku tepek n3 majlis nie okeh!

Hmm.... nie nak update skit gambar masa mkn2 kat Alai aritu... mls nak citer lebih2, tgk jer keh.


acara bersantap dah selesai.. tak sompek nak snap gambo lauk.

ganeh skit budak tecit nieh.... tak dok diam.. upah sotong goreng tepung, baru dia dok diam

berkenalan ngan rakan sebaya... Qaireen, tua 2 bulan dari Najmi

Alah Najmi.... mama tgk kecik jer ko nie Najmi... bab mkn boleh tahan..

tgk cat bwh meja... tu pun dah nak ikut kucing tu skali masuk bwh meja.. Najmi... Najmi

mak we Qireen nie dok usha Najmi jer slalu. Najmi dah lari jauh dari kwsn liputan, kene kontrol skit dak Najmi nieh.

Ece ce ceh.... Najmi kejor Qaireen lak erk! T'ingat lak citer Nujum Pak Belalang, bab teka teki psl itik tu. kui kui kui...




'