::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, January 4, 2010

8 hari lagi...

Salam semua... Selamat Tahun Baru 2010!

Wah.... seminggu lamanya tak update blog nie. Cuti seminggu, blog pun cuti jgk. :P
Sajer nak abihkan cuti yg ada sbb tak blh fwd ke thn baru. Almaklum lar....

Pejam celik pejam celik, dah dkt 7 thn keje kat sini. Masuk bln 3 nnt, genap ler 7 thn. Tapi, tak tergenap ke angka tu sbb daku akan menamatkan karierku pada 15hb nie. Selamat tinggal ADTEC, selamat tinggal sahabatku, selamat tinggal student2ku & selamat tinggal opisku...

Hu hu hu... sedih lak rasanya nak tinggalkan bumi melaka nie. Mana taknya, belajar kat melaka, keje pun kat melaka. Bertemu jodoh pun kat melaka. Pasnie, akan blk ke umah ku syurgaku yg terletak di banting nun.. Kat sana bermula lak karier baru tapi blom pasni nak ceburi bidang apa lak. Tapi yg pasti, dlm masa kurang 5 thn akan dtg, InsyaAllah.... nak bukak bisnes. Bisnes apa...... tak nak ckp lagi. Kang dah plan2, tak jadik lak. Doa2kan lar yer kawan2...

Eh.... Najmi dah genap 1 tahun 1 bulan arinie. Hmm.... dah byk akai dah dia skrg nie... antaranya....

- Dah pandai gune remote control. Kalo dia dpt, dia pegi dpn tv, dia tukar channel tv. Haih!!
- Tok Wan & opahnya gelarkan Najmi 'mat iklan'. Sbb dia suke tgk iklan. Kalo tgh nangih, terus berhenti kalo nampak iklan. Adeh!
- Dah pandai tutup tv. Dia tekan button off kat tv pastu dia lari. Buat muka tak bersalah jerk.
- Makin laju berjalan. dah macam big walk dah ghupernyer.
- Suke merantau satu umah 'carik keje'.
- Dah mula suke minum dlm cawan. Kalo nmpk org minum, mesti dia cakap "nak!".
- Dah pandai tiup wisel. Ada beli hammer plastik yg bunyi2 masa kene ketuk, kat hujung pemegang tu ada wisel. Dia dah pandai tiup tapi slow jerk bunyinya. :)
- Dah makin kurang waktu tido siang. hari ini kita keje obertime!!!!
- Alhamdulillah.... dah pandai pegang botol susu sendiri. Jenuh jgk ler ajor dia pegang sendiri.
- Nampak cam Najmi nie cepat belajar. Kalo nmpk org buat sesuatu, dia akan ikut. Contohnya psl remote control & tutup tv tu. Byk lagi benda lain dia akan ikut buat kalo dia nmpk kita buat. Masa nie dah bahaya skit rsnya. Kene sentiasa berwaspada buat pape keje dpn dia dan yg paling penting, kene jaga percakapan.
- Suke main penyapu & akan 'menyapu' ngan cara dia. Isk.... kalo pompuan tak per gak.
- Dah tau time mandi @ masa nak basuh yak-yak dia. Dia sendiri jalan menuju ke bilik air.
- Time minum susu, bagi botol kat dia, dia jalan sendiri kat tilam dia & duduk kat situ. Tgg org dok sebelah dia. Kalo tak dok sebelah dia, dia campak jer botol ke tepi... sambung main blk. Huh!



beria meniup.... bunyi kuar pelan jer.... air lioq yg kuar byk.

pokok cili yg ayah tanam kat tepi umah. Ptg2 nie ler kejenye bila blk kg. Kutip chili afi.



nie plak special sket. Mak kata benih cili nie kwn dia dr indonesia yg bagi.
Kecik jer cilinya tapiii... malatopsss!!!










'

13 comments:

ita cutevirus said...

cili padi yang kat bawah skali memang malatops... serius pedas... penah raser kat umah makcik.. konon² nak buat sambal kicap kaww...
last² kitorang yang terangkat..

NuR Pu3 said...

oLololo... kiut je mat iklan ni niOp wisel kui3..

mamalieyna said...

alahai budak bijak najmi ni buat auntie terbayang2 aksi najmi buat sume tuu..hehe..tak sabo nk tunggu dak arif kt umah besar najmi ni..hehe..msti tak sunyi umah eh! ^_^

waa balik banting eh, umah sndiri kan..bestnyer...plan nk berbisnes eh, daku pun bercita2 yg sama :p..Kita sama2 la berdoa, moga2 berjalan lancar..

nza said...

first-sronokkkkkkkkk bila dpt blk kg sndiri...kg ku syurga kuuu...

2nd- sedihkn nk tinggalkn kwn2 yg dh lama kenal.

3rd-moga bahgia dgn kehidupan baru..wow, nk buka bisnes apa tu!!!
dh makin pndai ye budk tecik najmi ni...

bintangku said...

ita : nama pun, kecil2 cili api... w/pun kecil tapi berapi. :P

bintangku said...

k.Nori : hmm... tau tak per..

bintangku said...

mamalieyna : tak lama lagi, turn arif lak. Ntah2 lagi byk kerenah dia nnt.

Ha'ah... umah sendiri lg seronok. Nak ubahsuai pape pun boleh.

bintangku said...

kak nza : btl3x.... kalo blh, tiap2 mgg nak blk. hi hi hi..

tu ler kak... dah lama keje sini, bila nak pindah cam rasa sayu jer.. byk kenangan kat sini.

bisnes apa? hmm.... dah on nnt kita citer lain erk... kang citer lebih2 kang tak jadik lak.

|| NaFiRaa || said...

kiutnye laa tiup hammer..
banyak nye cili api!!! ai tanam x jadik2 lah... kurang kasih sayang kot.. eheh..

HaSue said...

sama laa dak kecik kita nih..umur setahun lebih ni memang saat belajar kan..skrg nih selain suka berebut remote dengan kakak abang dier..dier suka terjerit2..mintak perhatian.hehee..pastu dah pandai bukak baju seluar sendiri..hehe
seronok tgk anak2 membesar :)

bintangku said...

nafira : Tu bkn tanam sendiri tu... ayah yg tanam. I bwk blk smbg bagi kasih syg jer... :P

bintangku said...

HaSue : Btl lar kak... masa nie apa perlakuan kita pun kene jaga. Takut dia ikut yg tak elok jer..
Wah... dah pandai bukak baju seluar sendiri erk... Pandainya..

atty's said...

kan main lagi subur pokok cili tu ..