::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 13, 2010

Menghabiskan sisa-sisa.... 2 hari lagi...


03.03.2003....... tarikh pertama melaporkan diri di Adtec Melaka. Tarikh keramat, cantik nombor. Baru jer abis belajar, dpt tawaran keje di sini. W/pun bukan bertaraf tetap tapi aku cukup bersyukur dpt menimba pengalaman baru. Byk pengalaman baru yg aku dpt di sini.

Dari seorang buta IT, sehinggalah sepet
celik IT. Nak kata betul2 celik lagi, tak lar sgt. Sblm nie aku bljr bidang electronic engineering. Mmg agak kekok ler skit bila ditempatkan di bengkel Computer (system). Kat sini jgk aku dpt pengalaman manis kelat & pahit. Semua itu mematangkan diriku.

15.01.2010..... tarikh akhir aku di Adtec & di bumi Melaka. Hampir 7 tahun aku kat sini. Kalo dah ada anak, dah nak masuk darjah 1 dah pun. Hmm.... Apa boleh buat... Dah tak der rezeki. Mungkin ada tempat lain yg lebih baik bagiku dari di sini.

Bkn aku sorang jer... ramai lagi staff2 berstatus kontrak yg akan & telah menamatkan perkhidmatan.
Mungkin ada yg bersimpati. Bagiku... tak perlu bersimpati padaku. Bkn nak berlagak tapi itulah hakikatnya. Bagiku, inilah peluang utkku mencari rezeki di tmpt lain. Sblm nie ada terpikir jgk tapi kalau nak benti sendiri, takut menyesal kemudian hari. Mmg tak suka sgt perasaan menyesal tu. Jadi, bila dah jadi camnie, inilah peluang utk aku beralih angin w/pun aku cukup sayang dgn kerjaya sekarang nie.

25.01.2010..... akan bermula kerjaya baru tapi bukan bidang yg sama. Alamatnya, ilang lar segala skill2 teknikal aku nie. Linux, C++, MySQL, Server 2003... bye2... aku dah tak 'sentuh' korang lagi buat masa nie. Hurmm....

Aku sedih nak tinggalkan kerjaya nie, aku sedih nak tinggalkan student, aku sedih sbb dah tak dpt nak upgrade skills aku.... aku sedih nak tinggalkan bumi melaka... tapii.....................

Aku suka sbb dpt blk kg slalu yabedabeduuuuu, aku suka sbb dpt dok umah sendiri sbb umah saya beeeesssttt, aku suka sbb akan dpt pengalaman baru, aku suka sbb dkt ngan umah mak ayah & mentua aku, aku suka.... aku suka...

Arinie, rasa cam nak mengimbau kenangan2 yg ada.... lagi dua hari lagi aku duduk kat kusi opis nie... hurmm.... macam2 perubahan yg aku dpt nikmati di sini. Macam2 student yg aku jumpa, parents diorang, masalah diorang... macam2 lagi lah!


Ok... itu emosi2 di minggu nie. Hu hu hu.. Lama dah tak updet blog. Bz packing brg umah & brg opis. Nmpk skit tp bila dilonggok2.... blh thn jgk brg2 aku nie. Tu blom lg doc2 dlm pc nie. Harus dikompol2 & burn dlm cd, backup dlm external hdd. Arinie dah settle skit keje2 sume tu... Arinie, pjg ler skit n3 aku. Nak tepek gambo2 kenangan.. :)
Family Day 2004 kat PD. Masa nie sume bujang trang tang-tang. Sorang jer yg dah kawen.

bersama housemate... skrg sorang dok utara, sorang dok pantai timur.

Pertandingan KMK kat ILP Kota Bharu.
Masa nie tahun 2004 kot.. First & last time join.

bergambo ngan student. Tahun bila ntah ler....
Ada antara budak2 nie yg dah kawen pun
aku nmpk bantut ler


Kursus Motivasi kat Kem Nasuha, Pagoh.
Nie masa LDK.

Nie group lain...
Nie masa xtvt jungle tracking..
Aku pun merasa jgk dok dlm tu..
Sbb jwpn teka teki salah,
kene dok dlm tu sambil pikirkan jawapan. Ha ha ha
Nie thn 2006 rasanya


selesai jungle tracking, tgh tgg group2 lain.
masa nie, kol 4pg... sume kasut basah, kene berendam..

Mengiringi student wataniah buat xtvt mendaki.
Nie awal thn 2006.

Org iring, kene ler dok blkg skali kan....

Student rileks jer...
Cekgunyer plak yg dah pancit.. hu hu

menuju ke puncak gunung
sempat pose lagik. hik hik hik

dah sampai pun... cantik pemandangan dari sana..

ntah student mana yg snap... tak hingat.. :P

Sukan Staff ILJTM 2007
Join game Bola Jaring
Hepi jer tgk gmbr nie...
:)

Masa hari penyampaian hadiah
buat kat stadium Jebat.
Kitorang menang... no 3.

Iring student utk pertandingan kreativiti 2007
Aku & Ina kene present e-training, dpt no 3.
Student komputer, no 2 utk kreativiti.

Gambo mahei nieh... hik hik hik

Hmm.... cukup ler tu... t'lalu byk gambar nak tepek. Kang muntah ijo lak org tgk, asik muka nie jer kan.. :P. Last but not least...



muka kusyuk Najmi bila tgk iklan tv. Haih!!



'

4 comments:

ita cutevirus said...

sha,
ngajar kat mane plas pas nie?? anyway, tahniah la da dpt kerja baru...

ari tu gi tak jom kerja kat pej daerah klang??

NuR Pu3 said...

alahai.. cian nye... chayOk3 nora!

bintangku said...

ita : pasnie, dah benti dr karier ngajar.... hu hu hu

ada pegi tp byk keje operator kilang jerk... pegi ari ahad, dah byk company yg tak der..

nza said...

7 thn tu...byk kenangan!!!