::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, April 4, 2010

Najmi dah 1 tahun 4 bulan.

Salam semua....
Sekarang nie, susah nak buat n3 terbaru. Sebln sekali pun utk n3 najmi. Susah jgk tak der bela 'beruk' kat umah. Nak bela 'beruk' pun, tak tau nak beli jenis mana.... yg mana best yer??

Kali nie nak buat n3 tentang Najmi dah genap 1 tahun 4 bulan. Hurmm.... rasa cam sekejap jer... Dan.... makin b'tambah2 'akai'nya... Nak tau apa??

- dah pandai sebut "acih" (terima kasih).
- dah pandai sebut "tatak" (kakak).
- dah pandai sebut "tatu" (pak su).
- dah makin paham apa yg kita suruh.
- dah pandai main gelungsur (slide) kat playground.
- dah mahir minum pakai straw! I likee!! Cumel ajer... :P
- Obses dgn citer Hi-5. Siap tunjuk tangan hi-5.
- Dah mula tido asing (katil dia sebelah katil jer) tapi bila dia sedar, melalak. Klu dia tak sedar, sampai ke pagi dia leh tido katil sendiri.
- Dah pandai main bola sepak. Hik hik hik
- Masa nak amik dia kat taska, dia dah pandai nak amik beg sendiri sblm balik.
- Kuat merajuk.... 'bebai' skit..
- Klu marah, dia diam jer, tahan nangis.... mata dia tgk merata2.
- Klu dpt berjaya buat sesuatu, dia sebut "adai" (pandai) sambil tepuk tgn. Masuk bakul angkat sendiri ka? :P
- Slalu bila dah sampai umah time kuar kemana2, dia sebut " Aaa... apai!" (Yey.. dah sampai!)
- Dah pandai nak buka baju & seluar sendiri...
- Gigi geraham atas, bwh, kiri & kanan dah mula tumbuh. Wah.... dah makin byk gigi lar najmi!
- Dah minat nak gosok gigi. Sebut nak gosok gigi jer, kelam kabut pegi bilik air.


Hurm.... apa lagi yer.... rasanya nie jer kot... tak per, klu ada lg yg t'ingat, akan di edit kemudian..
Nie antara gambar Najmi yg disnap!







'

6 comments:

nza said...

rinduuuuuuuuunya kt najmi....Sya apa khABAR..skrg wat pe???

mamalieyna said...

haih..asal selalu ketinggalan nak baca n3 kt belog ni..huhu..windu sesangat..update la selalu tau!

♥Azie♥ said...

dah besar dah bila nak bg kawan kat dia kak nora..akak kat mana skrg

bintangku said...

nza : Alhamdulillah... sihat walafiat... skrg keje kat banting kak... opis nie, susah nak ber'tenet'2. hu hu hu

bintangku said...

mamalieyna : slalu lawat blog member tp tak sempat nak tggl komen...

bintangku said...

Azie : kawan? kat taska dia dah cukup ramai kwn2 dia azie... :P