::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, June 4, 2010

Najmi, 1 tahun 6 bulan

Hari nie, Najmi dah pun genap setahun setgh. 6 bln lagi, dah 2 tahun. Kejap jer rasanya.

Bln lps, Najmi kerap demam. 3x dia demam. Termasuk ler sbb ulser mulut. Cian sgt kat Najmi. Makan pun dia tak berselera. Air liur meleleh jer.... Susah ati dibuatnya. Doc bg oral aid, titik dlm mulut dia. 2 ari pastu, baru ler dia boleh makan. Kalo tak, apa pun tak nak dijamahnya. Susu pun dia minum time nak tido.

8hb nnt, kene bwk Najmi gie cucuk. Hmm.... tak tau ler camner nnt. Nak bagi mkn ubat pun, tak terpegang. Nak kene cucuk nie, tak tau ler camner plak. Harap2, ok lar...

Antara skill2 yg Najmi dah pandai buat setakat nie...... hmm..... skill2 lama tu, diupgrade skit lar... pastu....

- Dah pandai cakap "Tish" (Fish)
- Laju bila berlari.... riso jatuh jer..
- Kuat membuli.... huh!
- Bila kita ckp busuk, dia tepuk2 kat diapers dia... :P
- Dah makin pandai menyanyi.... lagu tema tv3, lagu hi-5, pocoyo, danny & daddy.... (nak kene carik vcd bacaan doa utk kanak2 nie)
- Pandai mengajuk ckp org.. hadoi....
- Dah pandai mengira... dlm bm kira 1 sampai 3 jer... dlm bi dari 1-5.
- Dah pandai pakai kasut sendiri.
- Sampai umah, dia tau kene buka kasut.
- Makin lasak.... penat mak!




Dgn sepupu Najmi..

Ngan Mak Long, ntah apa dia suka sgt tu.. gaya cam nangis jer..

Ngan Pak Long



'

7 comments:

mamalieyna said...

waah ch besar najmi..jrg2 update..sekali update dh jd anak teruna la dia..hehe..

*mulut comel kecik jer, sekali nganga...haa ambik kau.. =P..cam gaya nangis pun ada tu..

*huhu..same la ngan arif ni, dh beso sket ni, seksa tul nak bg mkn ubat..huhu..

bintangku said...

mamalieyna : blm bela 'beruk' lg.... tu yg jarang2 update.

*mulut kecik tu, kalo nangis... 1 kampong leh dengo... hu hu hu

nza said...

rindu kt najmi....nnti najmi ckp kt mama tu slalu2 la update blog ye....berukband mmg gitu...perlu kesabaran yg tinggi....

NuR Pu3 said...

curik ya?? =P

bintangku said...

nza : he he he

♥Azie♥ said...

besaq dah najmi nie

SHAZA said...

weh aku tag ko GA ni
http://manja-kusayang.blogspot.com/2010/06/giveaway-cayang-ibu.html