::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, July 27, 2010

Rindu

Tetibe rasa rindu..
bkn pada seseorang...
tapi pada suasana..
nak tau suasana kat mana?
tentulah kat melaka...

Apa yg dirindukan?
Umah sewa taman sebang mutiara
sebab?
ntah... kemungkinan masa nak cari umah tu,
penuh dgn dugaan..
time tu dah pregnant,
jenuh m'cari segenap tampin & alor gajah
last2, dpt jgk
dkt ngan kawasan air panas gadek
umah teres setingkat, 3 bilik
dgn rege ilang akal, rm180
itu pun jiran2 kat situ kata mahal
mahal?
Kalo kat sini, sewa bilik pun dah rm250

Apa lagi?
bahasa orang2 kat sana
bkn bhs negeri melaka
tapi negeri sembilan
alor gajah dah sempadan ngan tampin
dokek yor nak ke tampin atau alor gajah

rindu ngan roti canai kat kedai akak tu..
sedap.... sambalnyer tu... cukup sifat!
rege? 60 sen jer sekeping
nasi lemak, 70 sen sebgks.... mmg kenyang

lagi?
suasana masa nak pegi opis
lalu kwsn perkampungan
umah kampung kat situ mmg cantik2
kalau time musim rambutan
tepi jalan tu penuh ngan pokok rambutan yg lebat berbuah
kalo nak makan, beli jer yg dok jual tepi jalan tu
seikat rm3 jer...

lagi?
rindu nak soping kat tampin
macam-macam ada
kalau time bulan pose, paling suka pegi bazar
kat pekan alor gajah mmg best
sbb ada air khatira... cam terasa jer kat tekak nie... sluuurrrppp....
start thn nie, tak dapek ler nak minum air khatira.. hu hu hu

lagi?
dah tentu lar suasana masa kat kuliah
suka sgt kalau ngajar subjek programming
rasa rindu lak nak mengajar lagi..
rindu ngan suasana kat opis
ngan officemate
wei korang... korang tak rindu ker ngan aku nie... hu hu hu

ps : siri n3 tak bergambar
sekadar nak melepaskan rasa jer.. ;P






'

5 comments:

HuMaiEraH said...

rindu ler sha... tp takleh nak igt nant rase sedih dgn sayu sgt2... terasa sgt2 sbb kiter sume kuar sekali gus... serius rindu segala2nye kenangan kat sane.... kalau bleh ulang masa...... mcm tak sangka akhir yer kiter semua berterbangan ke seluruh malaysia.. miss da memories....

♥Azie♥ said...

kak nora lama2 serasi la..tapi kot mana pun mesti rindu tempat lama kan...banyak kenangan..lepas tue nak p mana2 senang sbb kita dah tau tempat.

nza said...

tmpt jatuh lagi dikenang, nikn pula tmpat mencari rezeki......jom la turun melaka...

mamalieyna said...

huhu..mmg rindu-rinduan gk kalau eina pun ni..serba serbi baguss tu..plg best sewa RM180 tuk rumah teres setingkat! kalau kt sini, mau cecah riban2x..huhu..

weeeiiii kite rindu la, tmbh2 sama Najmi tuuu....rajin2 la update! huhu..

SHAZA said...

aku pon rindu banget kat ko wei.....