::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 7, 2010

Najmi, 1 tahun 8 bulan


Ekceli, n3 nie dibuat ari sabtu lps... time Najmi dah genap bulan. Tp sbb kebizian melanda.... maklum ler, ada kat kg... jadi tak dpt ler bersiaran. Pape pun, layan gambar budak nie dulu keh.. :)


masa lam keta ngan wan & opah, gie pasar borong selayang

Beskal baru... nak beli yg 2 roda, kaki lom sampai. Yg nie safety skit.




muka bangga dok depan. Huh!

Dpt topi, member taska sambut bestday kat sana.

Bln nie Najmi dah genap 1 tahun 8 bulan. Dah makin besar & dah makin byk akai. Hmm... tapi sampai sekarang tak boleh nak berdikari sorang2. Bkn berdikari apa, tak boleh ditinggalkan sorang2 kat mana2. Kalau mama kat dapur, dia ngekor, gie toilet pun dia tunggu depan pintu. Kalau ada orang meneman dia, baru ler dia tak ngekor. Dlm erti kata yang lain, dia kene ada kawan.

Kalau kat kg, bila dah ada ngan sepupu dia, lupa trus mama dia nie. Org bwk jalan gie mana2, mama dia tak ikut pun tak per, janji dia ikut.

Skrg nie, Najmi dah pandai :

- Memujuk - kalo buat2 nangis, dia usap2 lengan @ paha & cakap "dah...dah..." pastu dia blah gitu jer. hik hik hik
- Sedikit berlagak, nak mkn sendiri. Tak mo org suapkan. Tp kalau dah lapar, dia nganga jer..
- Suka mengira... main sorang2, pastu mengira one to ten..
- Dah makin byk word yg boleh disebut... tapi pelat sket
- Suka sgt dgr lagu cuppycakes
- Suka suruh org "kekong" (dukong)
- Takut nak main bunga api... nangis gile2. Haih!
- Gigi dah penuh
- Kalo naik keta kdg2 tu, suke nak nyebok pegang stereng.
- Nampak masjid jer, dia sebut "allah akbat" (Allahuakbar)


4 comments:

NuR Pu3 said...

faLing2 bez ahad lepas, siap bgi salam kat depan pintu bilik akk.. siap pelOk ciOm mal long dy neh mcm windu teramat sangat (pdhaL mak lOng nye baru bangun tdO beb!!!) :P

bintangku said...

nur pu3 : ala.... kan dia slalu drama. :P

mamalieyna said...

beza 2bulan dr arif ye...tp mcm najmi lbh advance je..arif tak pandai sebut betul2..1 to 10 najmi dh pandai eh?..good boy..blajar lagi nnti ye..10 to 20..hehe..

moga sihat selalu ye najmi, maintain comel ni..^_^

*selamat beraya..mohon maaf zahir & batin!

bintangku said...

mamalieyna : tak per... praktis lagi pada arif... lama2 dia pandai ler..