::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 12, 2010

Majlis Menyambut Tetamu

Minggu lepas, majlis umah pengantin pompuan. Kali nie, majlis umah pengantin lelaki. Majlis sederhana tapi meriah. Mak mertua mintak tlg buatkan puding utk mkn beradap.

Pikir punya pikir, buat yg simple jer lar... Buat triffles. Tapi bahan lak tak cukup. Isk.... whip cream tak der... kalau ada pun, yg diragui status halalnya. Hurm.... susah lak nak carik whip cream kat banting nieh!

Jadi, terpaksa lar buat seringkas yg boleh....

boleh lar kot.... tukang buat nie tak keraaktif kreatif.

camner ler leh terlebih custard lak... eh... tak nampak lak keknyer.. hurmm...

budak nie tgh tgg mama dia bersiap. Tgk tv dari jauh..



terpikat ngan buah nie....

cantik.... tapi rasa kek kurang umph! :P

tgh tgg ketibaan pengantin

Selamat Pengantin Baru buat kalian...

Najmi, sapa2 nak dukung dia rela jer...

Najmi dah mula buat keje sendiri...

mengemas skit....

Tak byk pun amik gambar.... yg mana larat jer... sebok tolong2 apa yg patut. Tido mlm pun rasa sakit2 badan. Huhu... manja sungguh badan nie...






'

9 comments:

Umie Nurpu3 said...

adeh!! baek nye budk tuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

mamalieyna said...

ok sgt dah tuuu...nmpk menarik, mesti best makan tu! ^_^..eina lgsg tak pandai bab2 ni..hehe..

alola tomeinye die tgk tv dr jauh camtu..hehe..

waah pengapit dh mcm pengantin dah tu..hehe..

♥Azie♥ said...

macam cik liah la yg dukong najmi tue...saper tue akak

bintangku said...

umie : Baik..... hurm.... ponat mak!!

nza said...

xthn tgk triffles tu...sungguh memikat kalbu nie....hu...
baiknya budk najmi nie...gud boy.

bintangku said...

mamalieyna : menarik ker? maceh.... kalau sejuk sedap lar mkn.
naper ntah, dia leh lak tgk tv dari jauh camtu.
pengapit pompuan tu, adik pengantin pompuan. Dgr2, tu pun tak lama lagi nak jadi pengantin.

bintangku said...

azie : tgk camtu, seiras lar skit. Kalau face 2 face, tak seiras pun. Itu sepupu asben akak..

bintangku said...

nza : kak, itu pun tak cukup bahan lagi tu... main hentam jer buat tu..

Elly & Emmy said...

ok triffles tu.. nampak menyelerakan time panas cam ni.. cantek yer buah yg di ukir tu..