::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, October 6, 2010

Najmi dah 1 tahun 10 bulan





Lagi 2 bulan, genap ler umur Najmi 2 tahun. Nie pun dah terlambat buat n3. Tak kisah lar kan... Hmm.... Dah besar dah Najmi nie. Makin banyak pe'el dia.
Setakat nie, Najmi dah mula pandai :

- Bagi salam & jawab salam.... "kekom"(assalamualaikum) & "lam" (waalaikumusalam). Jadi lar.... ada lar bunyi skit
- Obses sgt dgn upin ipin. Nampak baju upin ipin pun dia sebok nak pakai. Kalau psg vcd, tak boleh interrupt dia. Ngamok dia nnt.
- Kalau melipat kain baju, dia kenal, baju tu sapa punya.
- Suka dgr lagu "ummi". Siap badan pun dilentok2 kiri kanan, ikut dlm video klip lagu ummi tu.
- Dah faham dgn arahan. Kira pass dah lar...
- Suka mkn ayam gunting aka ayam uncle bob. Ala.... yg ayam goreng sekeping digunting2 yg ada jual kat psr mlm tu.... Najmi suka yg pedas. Terjelir2 pun dia mintak lagi.
- Suka dibwk ronda2 naik motor. Sblm nie pun dia suka tp still takut2 lagi. Skrg dah berani.
- Ada jgk training dia utk ke toilet. Terbabas jgk dia. Dah kencing, dia terkangkang2 nak elak air kencing dia. Pastu dia kata basah. Hari kedua, dia kata nak eyak, tp bila masuk toilet, dia kencing. Ish..... susah jgk nak bagi training erk. Nie pun sbb ari sabtu ahad ada jer xtvt, tak dpt nak traine dia lagik.
- Pernah nampak dia, pegang teddy bear. Dia tunjuk kat org, pastu kata baby. Dia balut dgn towel kecik. Pastu dia tepuk2 & menyanyi apa tak tau lar.... konon nak bagi tdo lar.... dah byk kali dah nampak... hu hu hu
- Suka tgk Dibo the Gift Dragon.
- Dah faham kalau tgk tv. Kdg2 gelak mengekek2 kalau ada yg lawak bagi dia.
- Suka dgr lagu-lagu patriotik. Serius! Nie mesti sbb masa hari Merdeka ada banyak lagu2 camtu. Kalau lagu jalur gemilang, dia siap goyang tgn cam kibar bendera tu.
- Berani main slide kat taman tu.... yg rendah tak per, tapi yg tinggi tu. Dia panjat laju, terpaksa abah dia ikut skali. Dia suka lar tapi kita yg seriau tgk.


Hmm..... apa lagi erk.... ini jer yg teringat.



baru lepas mop umah. Suruh dia dok diam2 kat kerusi dia sambil tgk pocoyo.

kat bilik, tgk video klip lagu ummi. Nampak kepala dia lentok skit. Abaikan pemandangan yg bersepah tu yer...

nie masa raya aritu.... takut2 nak main bunga api.


takut-takut berani. Dia dah berani nnt, kita lak yg takut. haih!

minum dulu sblm pegi meronda. Pak su dia rajin bawak meronda.


memang tak boleh tgk penyapu lar ini si ketot! :P


main rak kasut kat umah opah



'

9 comments:

Mama Nazhan said...

peel sama jer ngan si nazhan tu... kak bai dah jadi terzan dah sekarang ni... tak tau nanti tuko jadi apa plak...
najmi nak adik tu sha.... tak reti2?? hehe

mamalieyna said...

dah besar najmi..nk masuk 2 tahun dah ye..lg 2 bulan! yeeaa...! arif mamanya dh tak update cam dulu, everymonth..huhu..sbb dok update tiap2 hari..hee..

pepun najmi maintain comeeiii! ^_^

bintangku said...

mama nazhan : sama ler kak.... kdg2 sogan lak dgn jiran2 dkt, leh dgr suara kita nieh.
Nak adik? hu hu hu.... kene tanya abah dia ler....

bintangku said...

mamalieyna: tak byk b'gmbr, tak leh nak buat n3 hari2. he he he

kecik2 comei ler.... dah besar nnt comot lak. ;>

|| NaFiRaa || said...

sonok sgt lah tu.. sampai lentok2 kepala.. budak2 nih kejap jek membesarkan~ rasa x terkejar dek masa jek kita~

Umie Nurpu3 said...

nora?? tgk neh http://www.eiyda.co.cc/2010/10/cara-bertudung-yang-salah.html

nza said...

jap jerr dh nk 2 thn.....moga najmi terus membesar dgn sihat...

♥Azie♥ said...

uiks ..tak kenai zie tgk khairul..dah besar

Elly & Emmy said...

alahai .. dah besar najmi.. tu galas beg nak pi mana.. nak pi skool ekkk..