::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, November 30, 2010

Tiara Beach Resort

Salam....

Hari nie cam tak der mood nak buat n3
tapi kugagahkan jua...
nak sapu sawang2 yg tinggal

Kali nie n3 tentang Family Day sabtu & ahad lepas
Kat Tiara Beach Resot, port dickson
Family Day company ayah
Sajer nak menyebokkan diri.... ngeh... ngeh... ngeh...
Tak kemana pun, byk memerap dlm bilik
Najmi tak sihat & batuk2
cian kat dia

Sampai sana sabtu tghari
Mkn, rehat2..
xtvt pun tak join
Ptg2 skit, turun nak bwk najmi mandi


pemandangan dari bilik

cam kat pantai, siap ada pasir

pool utk bdk2

Mak Long Najmi & Atuk

percubaan abah Najmi nak mandi bersama. Hampeh!
Kali nie Najmi lgsg tak nak mandi dlm pool.
Klu tak dia yg sebok nak mandi sampai tak ingat nak benti.

beria Najmi nangeh, tak mo mandi. Dia asik tunjuk jln nak blk bilik jer... Haih!!


Herol (Pak Su Najmi) dgn Atuk.

Herol yg poyo's. :P

Atuk, Mak, Ayah & laling... :>

Komen? Hmm.... kat sini, kurang best.
Tmpt yg sblm nie best, tapi lupa lak nama resort tu. :P




Wednesday, November 24, 2010

Beriadah di Morib


Salam...

Dah lama tak mengupdate blog.
Mgg lps, seminggu tak dpt online,
gara2 server down
hu hu hu

Minggu nie, ok.... baru hari nie nak update blog

Al-kisah.....
Gambar nie dah lama....
Ahad lepas rasanya
Pegi beriadah di Pantai Morib

Pantai Morib dah cantik skrg... tak mcm 2 thn lepas...

Eh.... pejam mata lak dia..

dok ulang alik jer kejenyer.. abahnye jadi bodyguardtak boleh nak posing, Najmi sebok nak turun

Dia jalan sana....

dukung jap, tgk pantai...
nak menjenguk... ada yg turun, siap bwk baldi kecik... kutip siput kot.

tak larat nak control, tgk jer dia pegi mana

jalan sini...

lari sana...

terpaksa balik.... ujan lak...

Najmi.... senyuuummmmm.....

PEACEEEeee




Thursday, November 18, 2010

Isk...

Blk lunch

buka email

erk?

syahdunya......

Bkn ai jer yg kene... yg kene pindah labuan pun dpt.

En Pian... ai dah lama benti dari Adtec...

hu hu hu... syahdunya....

tetiba rindu lak keje lama ai...

ai yai yaiiii....


Aidil Adha 2010

Salam semua...

Hari nie dah keje balik..... mood raya pun blom ilang lagik... hu hu hu.... tapi tak per, esok dah jumaat, pastu cuti balik. :>

Raya haji aritu, balik sg buloh.... umah mak ayah. Pagi raya, siapkan Najmi. Pakai baju raya puasa aritu jer... Abahnya dah blk dari solat raya, bwk Najmi gie tgk lembu. Wan najmi yg sembelih. Ada 5 ekor. Mama Najmi tak pegi pun.... takut! Takut kesian.... dah kesian nnt tak leh mkn lak. :P

Abah Najmi kata, Najmi diam jer tgk lembu. Dia takut.

Dah siap... ready to go

muka dah mcm tepung gomak. Tak boleh tgk botol bedak tu... mesti nak buat main. Mama nak amik gambar, dia sebok ngan butang baju dia tu... haih!

tgk tv

Dah nampak besar dah Najmi mama nie.... :) Dah bole ada kawan tak erk? :P

Wan Najmi, yg pakai kupiah hijau tu..

Ptg raya.... Wan Najmi dok siang kepala lembu... hu hu hu... bdk2 nie sebok main..

Dah makin terer Najmi melompat.

Sebok main, tak ingat nak tido langsung.

Thursday, November 11, 2010

Tragedi ptg ahad


Kejadian yang berlaku di petang ahad....
Masa tu kat umah Opah & Wan Najmi
Nak bersiap blk banting

Kesahnya camnie....

Najmi baru pas mandi, dok dlm bilik ngan abahnya
Dia main2 atas katil ngan book & ball dia
Abahnya membelakangkan Najmi, tgk tv
Mama Najmi lak tgh mandi

Dah tu abah kata, Najmi kais2 tgh belakang dia
Ingatkan dia sajer main, abah biar jer lar...
Najmi peluk abah dia dari belakang
Pastu kais2 lagik
Dah tu, Najmi tunjuk jari kat abah dia
Tgk2, jari dia luka
darah lak tak henti2 kuar
Kelam kabut abah dia gie amik tisu, lap
Tapi darah kuar lagik
Pastu nak balut luka dia
Dia nampak jer tape nak balut luka tu
Meraung tak hingat
Mesti dia teringat sakit masa luka kat dagu dulu
Memang nak balut, pakai tape yg sama
Tu agaknya dia melalak tu

Mama kuar bilik air, tgk Wan & abah Najmi tgh usaha nak letak gauze tu
Tapi Najmi melalak, tak bagi
Abah lak tekap jari dgn tisu, sbb darah sentiasa kuar

Mama lak, cepat2 amik tape tu, tampal kat gauze, letak minyak gamat
Pastu cpt2 pegang jari dia, cpt2 tampal
Itu pun dia meronta2...
Dah siap tu, semua pakat dok pujuk dia
Huh!.... memang cedera parah..
Padahal masa luka elok jer...

Tape nie lar Najmi takut... dia nampak jer benda nie, satu taman leh dengor sore dia.

Selepas kejadian, dok ngan Mak Long dia, tgk video kat hp. Tgn mmg tak bg lgsg org pegang. Cedera parah wehh...

Kalo tgk life, mmg nampak 'seram'. Kat gauze tu pun penuh darah. Tu pun letak minyak gamat... itu yg tercapai dulu..

Tak tau camner dia leh terluka. Mungkin jari dia kene tingkap... sbb katil mmg dkt ngan tingkap.
Nie masa ari isnin... tak leh nak amik btl2 sharp. Dia dok sebok tarik2 tgn dia. Luka skit jer... Tapi darah kuar cam luka dalam.. Kulit budak, kan nipis.

Itu pun cam ada kulit skit kat luka dia, dia leh selamba tarik jer... isk..

Ini lar budak yg cedera parah di hari kejadian... Dah ok dah tuuuu...