::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, November 11, 2010

Tragedi ptg ahad


Kejadian yang berlaku di petang ahad....
Masa tu kat umah Opah & Wan Najmi
Nak bersiap blk banting

Kesahnya camnie....

Najmi baru pas mandi, dok dlm bilik ngan abahnya
Dia main2 atas katil ngan book & ball dia
Abahnya membelakangkan Najmi, tgk tv
Mama Najmi lak tgh mandi

Dah tu abah kata, Najmi kais2 tgh belakang dia
Ingatkan dia sajer main, abah biar jer lar...
Najmi peluk abah dia dari belakang
Pastu kais2 lagik
Dah tu, Najmi tunjuk jari kat abah dia
Tgk2, jari dia luka
darah lak tak henti2 kuar
Kelam kabut abah dia gie amik tisu, lap
Tapi darah kuar lagik
Pastu nak balut luka dia
Dia nampak jer tape nak balut luka tu
Meraung tak hingat
Mesti dia teringat sakit masa luka kat dagu dulu
Memang nak balut, pakai tape yg sama
Tu agaknya dia melalak tu

Mama kuar bilik air, tgk Wan & abah Najmi tgh usaha nak letak gauze tu
Tapi Najmi melalak, tak bagi
Abah lak tekap jari dgn tisu, sbb darah sentiasa kuar

Mama lak, cepat2 amik tape tu, tampal kat gauze, letak minyak gamat
Pastu cpt2 pegang jari dia, cpt2 tampal
Itu pun dia meronta2...
Dah siap tu, semua pakat dok pujuk dia
Huh!.... memang cedera parah..
Padahal masa luka elok jer...

Tape nie lar Najmi takut... dia nampak jer benda nie, satu taman leh dengor sore dia.

Selepas kejadian, dok ngan Mak Long dia, tgk video kat hp. Tgn mmg tak bg lgsg org pegang. Cedera parah wehh...

Kalo tgk life, mmg nampak 'seram'. Kat gauze tu pun penuh darah. Tu pun letak minyak gamat... itu yg tercapai dulu..

Tak tau camner dia leh terluka. Mungkin jari dia kene tingkap... sbb katil mmg dkt ngan tingkap.
Nie masa ari isnin... tak leh nak amik btl2 sharp. Dia dok sebok tarik2 tgn dia. Luka skit jer... Tapi darah kuar cam luka dalam.. Kulit budak, kan nipis.

Itu pun cam ada kulit skit kat luka dia, dia leh selamba tarik jer... isk..

Ini lar budak yg cedera parah di hari kejadian... Dah ok dah tuuuu...

4 comments:

Um!3 4n!$ said...

wah!! cuRik3!!! pEace najmi!

SHAZA said...

alahai siannya najmi....budak baikkan!!!

nza said...

rasanya najmi nangis kuat2 tu bkn krn jari luka ttp fobia tgk tape tu kot...hi....

mamalieyna said...

adusss ngerinye...huhu..