::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 30, 2010

LADDU


Dah lama teringin nak mkn laddu
Masa sekolah dulu, time ikut mak gie pasar borong
Mesti beli..
Kak Nori dulu yg mula2 beli
terpengaruh citer hindustan ler nie
Bila dah rasa, best pulak

Pernah makan laddu?
Sejenis makanan kaum india

Rasanya manis.... tak terlalu manis
ada rasa minyak sapi....
ada rasa halia, buah pelaga..
Hmm.... kene rasa, baru leh tau

Kalo laddu yg baru siap buat tu
lagik best
fresh lagi rasanya
Kalo dah lama skit, dia cam kering skit
sebijik dlm 50 sen jer
ikut saiz lar.... kalo besar skit, besar ler regenye
kalo stakat nak rasa, tak der hal punyer

Arinie
Ada sorang kakak tu
dia bwk laddu, beli kat area umah dia
Dah lama bgth dia, mintak dia tolong carikkan
tekak nie ngengada..... asik nak rekues jerk
bkn ada pape tau


dah mkn, baru teringat nak amek gambo
yg nie jer tinggal
skrg semuanya dah selamat di'perut'kan
ha ha ha

p/s : tak leh mkn slalu.... nanti kene kencing manis lak








Thursday, December 23, 2010

Kingston


Bkn Kingston yg nie.....
Ini Sean Kingston, penyanyi tuu....
Maksud ai, yg nie
.
.
.
.
.
.
Jenama usb yang pertama yg ai guna
Ehh.... bkn lar..... kingston bkn yg pertama
tp yg terbyk ai guna
he he he

Masa mula2 berkenalan ngan usb
jenama nie ler yg ai pakai
Apacer
Sebijot nie ler ai gune
masa tu, saiznya 128M
betapa vangganya ai
dpt usb yob!
sblm tu pakai floppy a.k.a disket jer
ha ha ha.... jakun!
tu pun company bagi
:P

Pastu... dpt lagik
Yg warna biru tu
tak sampai 1G rasanya
tp masa tu rasa dah besor sgt dah
yer ler, sbb sblm nie kan kapasitinya sikit jerk

tp kesudahannya........
HILANG!
tertinggal dlm lab pas kelas
balik2 tgk dah tak der
hu hu hu
makhluk mana lar yg berkenan
:(

Pastu, masa gie kursus web advance
dpt usb lagik
sgt soka!
Dpt yg baru!

Nie pun tak lama
Tak ingat brp lama pakai
sedor2 jer, masa nak guna
cucuk2, tak leh detect
Hampeh!

Lps tu
dpt lagik
company bagi gak

8G
vangga jap
kali nie, jaga betol2
tak nak ilang
pas pindah selangor
keje tempat baru
cucuk kat usb port........... tak detect
siasat2.......... ROSAK
hu hu hu
:(

Pastu.... company bagi xternal hdd lak
160G..... lagik vangga!!
Tak ingat jenama tp lebih kurang gini ler rupanya
Dept kitorg jer yg dpt....
sbb sng utk bdk2 final pinjam
he he he
connection hdd kat dlm jenis ide..

Tp...... nasib tak baik lagik
tak ingat dah brp lama guna
masa guna, tetiba bau hangit
intai2, tgk berasap hdd nie
Operate tgk, board connection yg rosak
hdd selamat
kene belik housing baru

Sblm nak benti dari adtec dulu
dpt portable hdd lagik
saantiiiiiik!

see..... see...... aaa cunnnnnya!!
slim sket dari yg tadi
connection dlmnya jenis sata
360G ho ho ho.... jakun!
segala jenis mak nenek dr pc opis lama ada kat sini
tapiiiiiiiiiiii..........
baru2 nie........... JATUH!!
:( sob.... sob....

kemek... tang bucu
cucuk2..... test2.....
Hampeh!
Lgsg tak leh detect
hu hu hu
siasat punya siasat
housing jer yg rosak
hdd elok lagik
nasib!
Kene beli housing baru
tp lom beli lagik..... :P

Skrg.... pakai yg nie jer
Beli dah lama
slps yg wrn biru tu dah ilang
Kakak ai oper kat ai
ada jual kat company dia
jenama apa tak ingat
tp sebijot camnie
1G jer
masa dah ada yg 4G & 8G
yg nie dok simpan jerk
tp masih lagi elok sampai skrg
masih guna lagik
:)

yg beli jgk yg masih bertahan
:P
yg pree, hancussss.....
Seb baik external hdd tak hancuss
kalo tak????? tak tau lar...

Skrg, dah mcm2 pesen usb yg kuar
dulu sebesor2 ibu jari
(dah nama pun thumb drive)
skrg nie, sebesor kuman!


ai tak boleh gune yg nie....
lg cpt hancus aka ilang :P

kang terbuat utk sepit baju
susah lak
:P







Tuesday, December 21, 2010

Sebab apa saya tak update blog?


Lama dah tak update blog. Hurmm.... Nak tau apa sebabnya? Heh heh heh....

Baca teruslah isi-isinya..

1. Tiada Respon

Bila blog tak mendapat perhatin mulalah hilang semangat, lepas tu jadi malas pulak.. Rileks lar.... Jumlah komen bukan penentu kualiti entry.. Kalo n3 pun malas nak buat, mcm mana nak ada respon. Kan.. kan... kannnnn.....

2.Kekeringan Idea

Yang ini memang selalu jadi alasan.. Ermm?? Aku pun tak tau macam mana nak membanteras gejala kekeringan idea nie.. Pi copy n paste jer lah mana-mana entry blogger yang mendapat respon yang tinggi.. Haha.. Gurau je lah! Banyakkan membaca, baru dapat idea..

3. Server Down

Alamak! Memang tak boleh buat apa lah kan.. Bersabar jer lah tunggu server up balik.. Nak buat apa nak mengamuk sana sini bila server down.. (ciss!! padahal dia lah dulu paling heboh mengamuk bila blog dia down) Penyelesaiannya mudah jer, gunalah yang berkualiti..

4. Keghairahan

Memang payah nak mencari kembali semangat berblog ni.. Skill merangka ayat semua sudah jatuh ke longkang.. =P So kena ambil masa lah nak pujuk balik mood berblogging..

5. Faktor Masa

Selalu terjadi pada aku.. Yelah.. Bila balik jer jadi penat dan malas! Penyelesaian? Ambil sedikit waktu kerja untuk mengarang satu entry.. Kene buat camnie..... tp bila tgh syiok2 buat n3, ada jer opismet yg ngaco. Trus ilang mood. Huh!

6. Talian Internet

Ini memang masalah yang sukar dibendung lalu menjadi punca kemalasan pada blog sendiri.. Maka penyelesaiannya aku rumuskan cerita satu bulan dan rangkakan menjadi satu ceritera.. Sebulan sekali update kira oklah! Sekurang-kurangnya rekod satu bulan itu tak tertinggal dalam simpanan archive.. =P

jangan malas-malas, tuhan tak suka.. =P




Friday, December 10, 2010

Hepi Bestday!!

Bulan Disember....
4hb, bestday Najmi
10hb bestday Abah
11hb bestday Mama :)

Hari nie bestday Laling!!

Hepi Bestday!
Semoga panjang umur,
dimurahkan rezeki dan
dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat...

Terima kasih kerana menjadi suami yang bertanggungjawab
dan abah yang sangat baik.
Kami berdua sayangkan abah...
Muuuuuuaaaaahhhh!!!

Opsss.... terlebey sudah..
:P



Selamat Hari Lahir - Saujana

Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan

Kususuri Perjalanan
Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu

Dedaun Berguguran
Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku
Sekadar Ucapan

Selamat Hari Lahir
Iringi Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir

Usiamu Ibarat Mutiara
Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgawi





'

Thursday, December 9, 2010

Najmi, 2 tahun. Hepi Besday!!

Ekceli, n3 nie nak dibuat sabtu lepas.
4hb, tarikh genap Najmi 2 tahun
Nak upload gambar2 Najmi
Gambar Najmi semua dalam xternal hdd

Ari ahad tu, xternal hdd jatuh
:(
Try psg, data tak leh dibaca
Adusss..... byk data lam tu

Smlm, try godek2
bukak sana, operate sini
test2 tgk............
Wah!!!! Hdd ok, housing dia jer yg rosak
Yeay!! Semua data lam hdd tu selamat...

Jadinya, harinie leh buat n3 Najmi yg dah 2 tahun
Nak letak gambar2 dia
Dlm pc opis nie, tak byk ada gmbr dia

Nie lar antara perkembangan Najmi dari baru lahir hinggalah sekarang... :)



beberapa jam lepas lahir


2 bulan


3 bulan, dah pandai meniarap

4 bulan

5 bulan.... 1st time demam- tak byk ragam, diam jer..

5 bulan, tgh gigih practice angkat badan


6 bulan, dah kuat angkat badan & merangkak 2-3 tapak


7 bulan, dah pandai merangkak

8 bulan, dah pandai berdiri

8 bulan

9 bulan, berani berdiri sendiri tp kejap2 jer

10 bulan, dah pandai bertatih

10 bulan

1 tahun, dah laju berjalan

1 tahun 2 bulan

1 tahun 4 bulan

1 tahun 5 bulan

1 tahun 7 bulan


1 tahun 9 bulan

1 tahun 10 bulan

2 tahun


Sekarang nie dah macam2 pe'el.
Budak yg penuh dgn semangat patriotik.
Dgr jer lagu2 patriotik, sebok carik bendera.
Nak pujuk pun senang, bg jer bendera kat dia..