::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, December 30, 2010

LADDU


Dah lama teringin nak mkn laddu
Masa sekolah dulu, time ikut mak gie pasar borong
Mesti beli..
Kak Nori dulu yg mula2 beli
terpengaruh citer hindustan ler nie
Bila dah rasa, best pulak

Pernah makan laddu?
Sejenis makanan kaum india

Rasanya manis.... tak terlalu manis
ada rasa minyak sapi....
ada rasa halia, buah pelaga..
Hmm.... kene rasa, baru leh tau

Kalo laddu yg baru siap buat tu
lagik best
fresh lagi rasanya
Kalo dah lama skit, dia cam kering skit
sebijik dlm 50 sen jer
ikut saiz lar.... kalo besar skit, besar ler regenye
kalo stakat nak rasa, tak der hal punyer

Arinie
Ada sorang kakak tu
dia bwk laddu, beli kat area umah dia
Dah lama bgth dia, mintak dia tolong carikkan
tekak nie ngengada..... asik nak rekues jerk
bkn ada pape tau


dah mkn, baru teringat nak amek gambo
yg nie jer tinggal
skrg semuanya dah selamat di'perut'kan
ha ha ha

p/s : tak leh mkn slalu.... nanti kene kencing manis lak








10 comments:

Um!3 4n!$ said...

akk ke yg mOla kn?? hak3!! ni msa neh ngah hOt dGn kush2 hOta hEi je neh!!! :P laLala..

bintangku said...

Akak ler yg mulakan. Kita beli 2 bijik masa tu. Pastu mgg dpnnya belik lagik.

MrS. F!zA said...

salam kenal..

ladu ni manis rupanya..baru tahu.. yg kaler pink dlm tu buah ceri ke?

hysman said...

aru nak tanya kak persoalan yg sma ditnya MrS. Fiza....yg kaler merah tu ape? ceri ker? igt rasa laddu ni sama dgn rase amagelek...tak same yer? bnda di yg selalu dimkn tyme deepavali kan kak?

bintangku said...

MrS. F!zA : Salam kenal...
Nak tau rasa mcm mana, beli ler sebijik. Tp tak ramai yg suke.
Yg kaler merah pink tu, pewarna jer..

bintangku said...

hysman : Amagelek tu camner? :P Ha'ah.... time deepavali mmg meriah ngan mknn nie.

nza said...

pernh tgk ttp xpernah rasa...sedap ke sha?????

armouris said...

info tentang kencing manis di SIHAT SELALU - Penawar Kencing Manis Mujarab

bintangku said...

nza : lain org, lain citarasa. Akak try ler, baru tau...

nza said...

sha nnti tinggalkan adress kt FB or email akak ok...nnti jengah ke:
http://4fn1mn.blogspot.com/2011/01/thanks.html

akak cr cbox ttp xjupe so tinggal msg kt sini...