::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Tuesday, December 21, 2010

Sebab apa saya tak update blog?


Lama dah tak update blog. Hurmm.... Nak tau apa sebabnya? Heh heh heh....

Baca teruslah isi-isinya..

1. Tiada Respon

Bila blog tak mendapat perhatin mulalah hilang semangat, lepas tu jadi malas pulak.. Rileks lar.... Jumlah komen bukan penentu kualiti entry.. Kalo n3 pun malas nak buat, mcm mana nak ada respon. Kan.. kan... kannnnn.....

2.Kekeringan Idea

Yang ini memang selalu jadi alasan.. Ermm?? Aku pun tak tau macam mana nak membanteras gejala kekeringan idea nie.. Pi copy n paste jer lah mana-mana entry blogger yang mendapat respon yang tinggi.. Haha.. Gurau je lah! Banyakkan membaca, baru dapat idea..

3. Server Down

Alamak! Memang tak boleh buat apa lah kan.. Bersabar jer lah tunggu server up balik.. Nak buat apa nak mengamuk sana sini bila server down.. (ciss!! padahal dia lah dulu paling heboh mengamuk bila blog dia down) Penyelesaiannya mudah jer, gunalah yang berkualiti..

4. Keghairahan

Memang payah nak mencari kembali semangat berblog ni.. Skill merangka ayat semua sudah jatuh ke longkang.. =P So kena ambil masa lah nak pujuk balik mood berblogging..

5. Faktor Masa

Selalu terjadi pada aku.. Yelah.. Bila balik jer jadi penat dan malas! Penyelesaian? Ambil sedikit waktu kerja untuk mengarang satu entry.. Kene buat camnie..... tp bila tgh syiok2 buat n3, ada jer opismet yg ngaco. Trus ilang mood. Huh!

6. Talian Internet

Ini memang masalah yang sukar dibendung lalu menjadi punca kemalasan pada blog sendiri.. Maka penyelesaiannya aku rumuskan cerita satu bulan dan rangkakan menjadi satu ceritera.. Sebulan sekali update kira oklah! Sekurang-kurangnya rekod satu bulan itu tak tertinggal dalam simpanan archive.. =P

jangan malas-malas, tuhan tak suka.. =P




8 comments:

nza said...

trkgn xde mood yg buat malas nk updatekn.....

manja-kusayang said...

errmmm, aku pon memang maleh jgk!!!

Um!3 4n!$ said...

sangatLAH beri ALASAN!!! hak3!!

bintangku said...

nza : betol! betol! betol! Dah ler tu, tak der idea lagik. :P

bintangku said...

manja-kusayang : Tau sgt!

bintangku said...

Um!3 4n!$ : Ha ha ha...

Elly & Emmy said...

kalau nak ikut idea .. memang selalu tak ader idea.. suka tempek gambar .. hehehe..nak harap penulisan yg berkualiti.. memang hancus..

bintangku said...

Elly & Emmy : Betol lar tu..