::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 26, 2011

Ok ker?

Salam rabu!
Pagi nie sampai ke tgh hari mendung jer.... sejok! :)

Nie nak bercerita pasal Najmi.
Najmi skrg nie, kurang menyusu..
Naper yer?
Sehari, dia cuma minum 3-5 botol
Tapi Alhamdulillah..... dia byk mkn
Nak plak nasi ngan sup, mmg dia suka
Semangkuk penuh dia blh abiskan
Agaknya, sbb dia kenyang kot, dia tak brp layan susu?

Sampaikan pengasuh kat taska pun ckp,
kdg2 susu sebotol pun dia tak abiskan
tp dok ngusik org lain minum susu.. :P

Tapi kan..... tak per ker kalo bdk2 baya Najmi nie kurang minum susu?
Takut nnt kurang zat jer... ngeee ngee ngee
Ada nampak cam kurang zat ker dia?


Nie ler budaknya...
time sabtu ahad kalo tak blk kg...
area nie ler dia main bola sepak. Boleh gitu?
Org tak ramai dok level nie, jadi dia senang ler main.
Tu pun kdg2 jer... ptg2 bwk dia kat playground.

Peace! Tp terkeluar jgk jari ketiga tu... :)

Eksen... tak mo mkn bersuap. Nak mkn sendiri.



Tuesday, January 25, 2011

Siapa itu?

Tgh minum air..
Air tertumpah

Gie dapur
Amik tisu
lap...




tumpahnya sikit jer
lapnyer berjam
mamanya tgk jer... tak suruh buat apa pun
dia sendiri tau


Monday, January 24, 2011

Gift pertama tahun nie.. :)


Trima kasih buat kak nza...
Hadiah utk "Teman ttp mesra"
Comel! Cantik!
Maap kak.... dpt minggu lepas,
baru minggu nie nak buat n3. Kat opis,
bz skit time awal2 tahun nie.
Blog nie pun dah bersawang.. hu hu hu
Asik tak der idea jer nak buat n3.
Camner tu?



Monday, January 17, 2011

Hari ini....




Bln nie, tarikh nie....
Dah genap setahun meninggalkan bumi melaka.
Rasa cam baru jer lagi berpindah dari sana.
Hurm.... ntah naper,
asik teringat jer suasana kat sana

Apa tidaknya....
sana lar tempat pertama,
carik rezeki lepas abis blajar dulu
Byk m'hadapi susah senang kat sana
dari zaman bujang, sampai lar dah anak 1....
semua kat sana
byk dugaan, susah senang, pahit manis,
byk sgt kenangan masa kat sana..

Tempat jatuh lagikan dikenang
inikan pula tempat mencari rezeki

Blh refer kat sini dan sini utk n3 hari2 terakhir di melaka.

:-[


Thursday, January 13, 2011

Awas! Rawatan Spa Ikan

Pagi tadi dapat email tentang ini....


chin chin

garra rufa

Kementerian Kesihatan UAE memberi amaran bahawa rawatan kaki/kulit alternatif/kosmetik yang menggunakan ikan seperti yang dipaparkan pada gambar di atas boleh menyebarkan penyakit bahaya.

Akhbar Al Khaleej yang memetik kata-kata Dr Amin Al Amiri, “Penggunaan ikan-ikan sebagai rawatan boleh mendatangkan mudarat kepada orang ramai kerana rawatan ini boleh menyebarkan penyakit termasuk hepatitis dan AIDS/HIV.”


Tambah Dr Amin, “Sesetengah orang mungkin mengalami penyakit berbahaya

dan virus pada luka mereka akan mudah dipindahkan kepada orang lain
melalui ikan dan air.”

Prosedur rawatan yang dibangunkan di Turki ini digunakan untuk merawat kulit termasuklah penyakit psoriasis.


Pesakit/orang ramai dikehendaki meletakkan kaki di dalam sebuah kolam kecil yang berisi ikan kecil (ikan garra rufa atau ikan chin chin). Ikan-ikan ini akan “memakan” sel-sel kulit yang telah mati pada kulit pesakit.


Untuk makluman, rawatan kaki menggunakan teknik ini diharamkan di 14 buah negeri di Amerika.




p/s : No Komen.. Tak sure betul atau tak.



Wednesday, January 12, 2011

Zaman sekolah



(Gambar formal)
Form 5
SMK (P) Sri Aman
Sek 14, Petaling Jaya

Informal


Hari nie... ntah mood apa yg dtg
nak upload gambar2 masa sekolah dulu
kat fesbok

dah upload tu, tag ler member2 yg ada
tag 5-6 org jer yg dpt contact
skrg dah hampir sekelas kene tag
org nie tag org nie, tag org nie,


seronok sgt! Dpt jumpa blk kwn2 lama
Hmm.... rindunya zaman sekolah
Zaman tak byk masalah
Cuma kene pikir camner nak dpt A jer
:P


Monday, January 10, 2011

Motor oh motor...


Ada apa pada motor ini?
Hmm.... gini citernyer...

Arinie masa sampai opis mak call
Mak tanya, ada dgr citer tak pasal ayah
Hah? Citer apa?

Motor ayah hilang
Park dlm kwsn masjid kat merbau sempak (kwsn kg jer)
Ayah singgah utk solat subuh sblm gie keje (kuar awal, sbb jauh dr umah)
Kuar2 tgk, dah tak der

Ayah call herol (adik)
Mintak amik ayah kat situ
Ayah nak gie buat report polis
Seb baik herol ada,
lom gie keje lagik

Cian ayah...
Pg2 lagi dah ada org bikin panas
Kwsn masjid pun ada org nak membuat onar

Padahal dah kunci tayar depan blkg
Hurmm.... dah tak der rezeki
Nie motor kedua ayah yg hilang
Sblm nie yamaha 125

Ayah selalu simpan wallet dlm box motor
Tp aritu mak dah pesan, simpan lam poket
Seb baik ayah ikut kata mak
wallet selamat

rasanya, org dah lama aim
sbb ayah slalu singgah solat kat situ
mmg jahat betul lar diorang nie
tak ingat dosa pahala

Ayah pernah kata
org yg curi tak kaya, kita tak miskin
moga org yg buat jahat dpt balasan setimpal