::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Wednesday, January 26, 2011

Ok ker?

Salam rabu!
Pagi nie sampai ke tgh hari mendung jer.... sejok! :)

Nie nak bercerita pasal Najmi.
Najmi skrg nie, kurang menyusu..
Naper yer?
Sehari, dia cuma minum 3-5 botol
Tapi Alhamdulillah..... dia byk mkn
Nak plak nasi ngan sup, mmg dia suka
Semangkuk penuh dia blh abiskan
Agaknya, sbb dia kenyang kot, dia tak brp layan susu?

Sampaikan pengasuh kat taska pun ckp,
kdg2 susu sebotol pun dia tak abiskan
tp dok ngusik org lain minum susu.. :P

Tapi kan..... tak per ker kalo bdk2 baya Najmi nie kurang minum susu?
Takut nnt kurang zat jer... ngeee ngee ngee
Ada nampak cam kurang zat ker dia?


Nie ler budaknya...
time sabtu ahad kalo tak blk kg...
area nie ler dia main bola sepak. Boleh gitu?
Org tak ramai dok level nie, jadi dia senang ler main.
Tu pun kdg2 jer... ptg2 bwk dia kat playground.

Peace! Tp terkeluar jgk jari ketiga tu... :)

Eksen... tak mo mkn bersuap. Nak mkn sendiri.



17 comments:

ziezar said...

sama gak mcm qaireen..dah kurang menyusu..buat byk pun xabis..makan tu alhamdulillah la..badan je xnaik2

Mama Nazhan said...

nazhan kat umah takmo mkn nasik...geram gak..susu okey jer..tak cukup2 plak.. kira balance la tu sha...rajin sha amik gambo yer...

NzA said...

kalu najmi dh mkn oklh sha....sbb tu najmi dh kurg minum susu....

bintangku said...

rozi : Agaknya dah makin bsr, tu yg makin kurang minum susu kot kan...

bintangku said...

mama nazhan : Rajin skit jer kak bai, nak buat kenang-kenangan... :>

bintangku said...

NzA: Ok kan kak... bkn per, riso jgk. Anak sulong, pengalaman pertama. :)

hysman said...

salam kak sha,
najmi nmpk sehat jer...
susu tin klu dah stop tp mkn nasik takpe kot...
selalu jer saye tgok bdk baya ni dah stop..dok suka mkn nasik..hehe

bintangku said...

hysman : Salam... Bkn apa hysman, nie anak sulong. Pape sume pengalaman pertama. Ms dia umur 7 bln, pernah dia tak mo susu lgsg. Setitik pun tak minum. Dkt seminggu lak tu.... tp pastu dah ok.

mamalieyna said...

najmi dh besar kan..tu sbb kurng susu kkot..janji dia still minum wlupun sikit, ok kot..dh pandai ye, semua nk buat sndiri.. ^_^

SHAZA said...

ermm, tak der per per tu.ok lah tu....

Sham said...

shahmin kalau buat peace lima-lima jari keluar...

saudagar kampong said...

Salam Puan Sha...
bed rail dah ader... huhhu...
berminat bgitau cepat ek..

saudagar kampong said...

sorry main selamber ajer post komen kelmarin.. ha la ni nak tanya..
kalau susu dah kurang minum, nasi tak mau makan.. kenapa ek.. ada solution tak?
Anak saya skang macam tu lah... risau plak.. tapi nampak sihat.

bintangku said...

saudagar kampong : Umur anak brp? Kdg2 bdk2 nie jemu ngan susu, cuba tukar brand susu.
Kalo nasi tu, cuba pelbagaikan menunya.

saudagar kampong said...

Umur anak baru 1 tahun. Memang nak cuba idea tukar susu tu. Esok cuba. Terima kasih banyak2 sebab bagi idea tu... hehehe tak terpikir langsung.. thanks ek..

saudagar kampong said...

Thank you sha... idea tu memang menjadi.. hehehe tak sampai 2 minit susu 4oz dah abis dia minum... hehehe

bintangku said...

saudagar kampong : Alhamdulillah.... dia dah jemu lar kot ngan susu lama. He he he