::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 21, 2011

Projek hari minggu.

Salam....
Dah lama tak update blog
bersawang2 dah
Minggu lps, tak blk kg
sabtu, kene dtg opis jap...
Bwk Najmi skali

Pagi sabtu tu, buat nasi lemak
lauk2nya, buat ramai2 skit..
sampai ke mlm blh mkn lagik
Tp, lupa lak nak snap gambo :P

Ahad, buat laksa lak
Dah lama ngidam
beli kat kedai, asik kene yg tak sedap jer
masa beli kat pasar mlm
ada ker patut kuah laksa tu dia tumis
tgk cam berminyak jer kuahnya
dia tumis ngan minyak ler tu
mkn pun dah rasa cam asam pedas
tak sedap!!!

Last2, buat sendiri
lg puas ati
nak tambah pun blh
mkn sampai kembong!

presentation kurang menyerlah
dah lapor, gigil2 dah tgharitu


kuah laksa buat mmg tak nak pedas sgt
Nnt najmi tak leh mkn lak
buat sambal tumis asing,
time nak mkn, campur skali
tu yg ada nmpk bwg tu

isk.... tetiba.... terliur lak lagi
tak per..... ada lg kat umah tu
blk keje kang pi beli laksa, celur..
hu hu hu
dahsyat sungguh mama najmi nie mengidam

Ini budak pun join skali mkn
kuah dia kene tambah kicap sket
kuah dah abih dia hirup
tinggal laksa jer tu



Thursday, March 10, 2011

Najmi nak dapat "kawan".



Alhamdulillah..... akhirnya ada jgk 'org baru' utk tahun nie. Syukur sgt2.

kecik lagi.... ikut scan baru 10 minggu lebih tp klu ikut tarikh lmp, dah 11 minggu.


Mulanya, bln januari, ada sedikit spotting. Itu pun 2 ari jer. Cam pelik jgk, ingatkan period tp apsal sikit sgt. Then, next week, ada lg spotting. So, pegi lar cek kat klinik. Masa tu cam dah rasa pregnant tp doc tak der lak buat upt.

Blk umah tu, esoknya beli upt, buat sendiri. Tada...... ada 2 line. Tp still was2 sbb spotting masih ada lagi. Gie balik klinik, bwk upt tu.

Mulanya doc cam terkejut bila tgk upt. (Cam bkn doc jer, tak kan tak tau kdg2 ada implantation bleeding). Pastu dia scan. Doc kata, tak nampak lg. (Rasanya kecik lg, tak nampak lar kot). Dia kata spotting tu mgk tanda2 nak gugur.

Huh!! Ada ker patut doc tu kata mcm tu. Bengang jgk ler... Setahu aku, klu nak gugur, bkn spotting lagi, mmg kuar darah byk. Dia suruh dtg lg 2 minggu.

Pastu, baru2 nie gie buat scan, nak comfirmkan. Blom buat buku merah lagi nie. tangguh lama2 kang, kene marah lak ngan nurse. :P

Kali nie, alah mmg teruk skit berbanding masa mengandungkan najmi. Selalu penat, demam berulang kdg2 tu, rasa kembung perut, rasa loya2, sume ada... Tp tak per lar... itu lar pengorbanan seorang ibu. Janji, kandungan tu sihat walafiat. Harap, semuanya akan bertambah baik... InsyaAllah...



Friday, March 4, 2011

Najmi digigit Zomba!!

Perasan pape tak pada muka Najmi?
Nie muka baru bgn tido.

Pose senget lak...
Nampak tak yg merah2 kat pipi tu?

Kita zoomkan
.
.
.
.
.
.
.

Itu dia..... gigitan zomba.

Ptg amik dia kat nursery, pengasuh bgth.
Pipi Najmi kene gigit tp tak tau sape gigit
Tanya dia, dia kata adang gigit (adam gigit)
Sbbnya dia tak nangis,
sedar2 tgk pipi dia dah merah

Hadoi..... camner ler leh jadi camtu
Tp esoknya, dah ilang dah bekas gigit tu...


Hmm.... skrg Najmi 'demam'.. Bgn pagi, tetiba sebut "uchinnn..... uchinn...." (Husin)
Suke sgt tgk citer 'Hantu Kak Limah Balik Rumah'. Sampaikan dialog tu disebut2. Pastu suka lagu enjit2 semut tu...











'