::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, March 10, 2011

Najmi nak dapat "kawan".



Alhamdulillah..... akhirnya ada jgk 'org baru' utk tahun nie. Syukur sgt2.

kecik lagi.... ikut scan baru 10 minggu lebih tp klu ikut tarikh lmp, dah 11 minggu.


Mulanya, bln januari, ada sedikit spotting. Itu pun 2 ari jer. Cam pelik jgk, ingatkan period tp apsal sikit sgt. Then, next week, ada lg spotting. So, pegi lar cek kat klinik. Masa tu cam dah rasa pregnant tp doc tak der lak buat upt.

Blk umah tu, esoknya beli upt, buat sendiri. Tada...... ada 2 line. Tp still was2 sbb spotting masih ada lagi. Gie balik klinik, bwk upt tu.

Mulanya doc cam terkejut bila tgk upt. (Cam bkn doc jer, tak kan tak tau kdg2 ada implantation bleeding). Pastu dia scan. Doc kata, tak nampak lg. (Rasanya kecik lg, tak nampak lar kot). Dia kata spotting tu mgk tanda2 nak gugur.

Huh!! Ada ker patut doc tu kata mcm tu. Bengang jgk ler... Setahu aku, klu nak gugur, bkn spotting lagi, mmg kuar darah byk. Dia suruh dtg lg 2 minggu.

Pastu, baru2 nie gie buat scan, nak comfirmkan. Blom buat buku merah lagi nie. tangguh lama2 kang, kene marah lak ngan nurse. :P

Kali nie, alah mmg teruk skit berbanding masa mengandungkan najmi. Selalu penat, demam berulang kdg2 tu, rasa kembung perut, rasa loya2, sume ada... Tp tak per lar... itu lar pengorbanan seorang ibu. Janji, kandungan tu sihat walafiat. Harap, semuanya akan bertambah baik... InsyaAllah...



12 comments:

Um!3 4n!$ said...

cOngratulation!!!!!

atty's said...

Tahniah...najmi nak jadik abang..

elly&emmy said...

Tahniah..
bakal bertambah ahli keluarga :)

mamalieyna said...

waah tahniah! hish ada ke ptt doktor ckp gitu..cam tak professioal jer..hu~

alaa...ramai btl mmbr blog peknen la..nak peknen gak..huu~ heee...tahniah k!

NzA said...

Tahniah....mesti seronokkan dpt baby baru....

bintangku said...

Um!3 4n!$ : toce...toce...

bintangku said...

atty's : Nak jd abg, tp skrg nie makin buat perangai lak.

bintangku said...

elly&emmy : TQ.. :)

bintangku said...

mamalieyna : Tu lar... cam geram pun ada mulanya tp buat tak tau jer.... bdn kita, mesti lar kita tau kan.

Nak join peknen, jom ler.... :>

bintangku said...

NzA : Seronok mmg seronok tp alahannya..... tak larat dibuatnya..

hysman said...

warghhhhhh...
tahniah2 kak sha..
moga baby tu sekiut najmi..
hehehe

bintangku said...

hysman : Mekasih.... Aminn...