::You & Me::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

::Najmi::

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

::Najdi::

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Thursday, July 21, 2011

Air Ketuban banyak??



Mgg nie mama dah 30 minggu. Semalam gie buat checkup cam biasa. Spt biasa, 7 bln kene buat scan. Mulanya, nurse cek perut... ok, kepala baby kat bwh. Nurse tu pun kata "perut akak nampak besar lar...". Yess.... mmg kandungan kali nie terasa besar skit dr sblm nie w/pun baru 7 bulan. Cam tgg ari jer... nak jln pun kdg2 cam tak larat.

Then, doc scan. Doc kata "air ketuban u banyak lar... dah minum air gula? Nnt u kene minum air gula". Gulp??? Air gula? *pengsan* Isk... blom pernah lagik kene minum air gula. Tp tak kisah lar... harap tak der pape lar w/pun doc detect AFI byk. Kembar air kot?

So... dgn rasminya, mlm nie kol 10pm kene start posa. Pg esok kol 8 gie klinik minum air gula. *pengsan*. Tak leh bygkan rasanya mcm mana nnt. Biasa tgk org minum tp kali nie mama lak kene minum.

Ada jgk google bab2 air ketuban byk nie. Ada yg +ve, ada yg -ve. Mama harap2kan sgt yg +ve. Biar lar kene test pape pun, minum itu ini asalkan baby tak der pape masalah.

ermm.... lebih tak bleh, kurang pun tak bleh erk air ketuban nieh..


'

Thursday, July 14, 2011

Dah bechar lar...

Dah lama tak citer pasal Najmi kat sini
Dah lama tak interprem dia.. :)

Bln nie, Najmi dah 2 thn 7 bln
Dah berjaya utk tidak memakai diapers dgn jayanya
Dia mula pandai bgth bila nak ke toilet
masa lg seminggu nak genap 2 thn 6 bln

itu pun dia byk praktis kat nursery
pengasuh dia training ramai2
ada jgk yg t'eksiden, dah 'keluar' baru bgth
ngee... ngee... ngee...
biasa ler tu

So skrg nie, dia cuma pakai time nak tido siang mlm jer
gie mana2 pun, agak sejam sekali kene bwk dia ke toilet
w/pun dia tak kata nak gie toilet
sbbnya, dia bgth bila saat 'genting'

wkt2 tak tido, pakaikan dia 'cepender' :P
kdg2 dia sendiri cakap
"pakai cepender lar.... dah bechar lar..."
Mama dah belikan Najmi cepender yg sesuai utk dia
dia pun selesa
kalo tak pakai, asik pegang jer :P

besarnya mama...
jenuh ler 'b'pantang' nnt
nak kuruskan badan

Najmi suka ke sini
maklum ler.... kawasan nie penuh dgn lip lap lip lap

"Najmi.... senyummm..."
Camnie lak ruper dia senyum

Anak abah..

slalu bwk blk basikal utk dia main kat umah Opah
dia pun dah pandai kayuh basikal
kejap ke dapur, kejap kat ruang tamu dia main
nampak cute jerk dia kayuh
:>

masa kat jusco bukit tinggi

"mama... mama... amik gambar!"

"mama.... amik gambar lagi!"






Thursday, July 7, 2011

Today is my SPECIAL day.... ^_^



Wah..... lamanya tak update blog..
Lama betul!
Sebulan lebih rasanya.
Tentang si bujang Najmi pun dah lama tak enterprem.

Berbalik kpd tajuk...
today is my SPECIAL day..
Apa yg Special?

4 thn yg lalu.. (cam lama sgt jer bunyinyer)
pd tarikh 07/07/07......
si mama & si abah telah pun diijabkabulkan
:)
Dlm 4 thn nie, dah macam2 dpt rasa
Dari berjauhan, dpt berdekatan
suka duka....
tapi, masih jauh lagi perjalanan kami
harap, dapat tempuhi bersama dgn sabar
:)

Tahun nie, sambut bertiga
InsyaAllah... tahun dpn, berempat pulak








'